Poveste decupată, parcă, din cărțile lui Mario Puzzo, cu mafia italiană în acțiune pe străzile din New York.

Agenția DPA, preluată de Agerpres, prezintă un caz care i-a cutremurat doar pe turiștii neobișnuiți cu așa ceva. Newyorkezii l-au tratat la „și altele”. Un cadavru învelit într-un covor a fost descoperit în spatele unei cafenele Starbucks, lângă zona de gunoi.

Potrivit polițiștilor din Harlem, un trecător a văzut covorul rulat printre gunoaie, așezat lângă o cutie pentr distribuit ziare gratuite. În momentul în care s-a apropiat, acesta a văzut două picioare ieșite din covor și a sunat imediat la 911. Reperat cât ai spune „Caracal”, locul s-a umplut de polițiști, care au descoperit un corp învelit în plastic și ascuns într-un covor rulat. Cadavrul prezenta răni la cap, conform declarațiilor lui Dermot Shea, şeful detectivilor din NYPD. „În acest moment, tratăm acest caz ca o investigaţie de omor”, a declarat el. Oamenii legii au mai stabilit că atacatorii s-au folosit de un cărucior ca să transporte cadavrul până în spatele cafenelei Starbucks.

Presa americană notează că acesta este un mod de operate al mafiei italiene, la mijloc putând fi vorba despre o răzbunare și un mesaj transmis apropiaților victimei. Totuși, Harlemul nu este „casa” italienilor, de aici și precauția cu care Poliția cercetează cazul.