Alerta NASA îngrozește întreaga planetă. Asteroidul care poate distruge omenirea

Alerta NASA îngrozește întreaga planetă. Asteroidul care poate distruge omenirea

NASA a făcut un anunț care generează alertă la nivel international.

Oamenii de știință de la NASA au transmis există șanse de 0,41% ca un asteroid care se apropie de Pământ să ne lovească planeta.

Asteroidul 2018VP1 va trece pe lângă Pământ pe 2 noiembrie, cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

Cercetătorii de la NASA precizează că, există trei ciocniri potențiale dar, „bazându-ne pe observațiile realizate de-a lungul a 12.968 de zile”, un impact direct este destul de puțin probabil.  Din fericire, exsită și vești bune. 2018VP1 nu este considerat „un obiect potenţial periculos” dat fiind faptul că dimensiunile sale sunt reduse, scrie ABC7Chicago.com.

În urmă cu aproximativ o săptămână, NASA a anunțat că un asteroid a trecut foarte aproape de Pământ.

Un asteroid cu o lungime cuprinsă între trei și șase metri a trecut, în urmă cu doar câteva zile, la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ.

NASA a comunicat că este vorba despre cel mai apropiat asteroid observat vreodată în deplasare pe lângă planeta noastră.

În cazul în care s-ar fi ciocnit cu Pământul, asteroidul 2020 QG nu ar fi provocat pagube. Cu toate acestea, dezintegrarea sa, în timpul picajului spre planeta noastră, ar fi produs o minge de foc pe bolta cerească, după cum se arată în comunicatul NASA.

Corpul ceresc a trecut pe deasupra Oceanului Indian, duminică, 16 august, la ora 4:08 GMT, cu o viteza de 12,3 kilometri pe secundă, la o distanţă aflată cu mult sub orbita geostaţionară, aflată la aproximativ 36.000 de kilometri, unde se află plasaţi majoritatea sateliţilor de telecomunicaţii.

Asteroidul a fost reperat la şase ore după trecerea sa, de Zwicky Transient Facility, un telescop de la Observatorul Palomar de la Universitatea Caltech din California, sub forma unei linii lungi şi luminoase pe cer.

NASA estimează că asteroizii de această dimensiune trec la această distanţă de Pământ de câteva ori pe an. Ei sunt însă dificil de reperat, cu excepţia cazului în care se îndreaptă direct către planeta noastră, caz în care explozia din atmosferă este de obicei uşor de observat, ca în cazul meteoritului care a explodat în 2013 deasupra regiunii ruse Celiabinsk, eveniment ce a provocat spargerea geamurilor pe o rază de câţiva kilometri, rănind circa o mie de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News