Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă la Mamaia. Tineri dispăruți în mare
Alertă la Mamaia. Tineri dispăruți în mare

Alertă la Mamaia. Tineri dispăruți în mare

Doi tineri de 17-18 ani sunt căutați în apa mării de salvamari și scafandri ISU Dobrogea după ce împreună cu alți doi prieteni s-au avântat în valuri și nu au mai ieșit. Salvamarii au reușit să-i aducă la mal pe cei doi prieteni, unul fiind confuz, celălalt inconștient.

Alarma s-a dat puțin după ora 15:00 când  salvatorii ISU Dobrogea au fost anunțați că în Mamaia, pe plaja Modern, două persoane sunt în pericol de înec, un alt bărbat a fost  scos la mal inconștient, un al patrulea fiind teafăr.

La fața locului au ajuns impresionante forțe de salvare, scafandri, echipaje medicale, voluntari ISU, inclusiv un elicopter SMURD. În urmă cu câteva minute unul dintre tinerii dispăruți a fost  recuperat din valuri și adus la țărm, fiind în stop cardio respirator.

Cei patru tineri, de vârste cuprinse între 17 și 18 ani, sunt din județul Constanța, lucrând, de sezon, la un restaurant din Mamaia. Pe plaja din stațiune este arborat steagul galben care, permite intrarea în mare doar a înotătorilor experimentați. De la începutul sezonului estival 12 persoane și-au pierdut viața înecate în apele mării.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: