Alertă la Ambasada României din Paris. Un plic suspect a fost depistat de angajați

Alertă la Ambasada României din Paris. Un plic suspect a fost depistat de angajați Sursă: Martin Brayley | Dreamstime.com

Un plic suspect a fost depistat la Ambasada României din Paris. Acesta a fost ridicat pentru analize. În ultima lună mai multe reprezentanțe diplomatice, în special cele ale Ucrainei, au fost vizate de colete suspecte.

Ambasada României din Paris a primit vineri un plic suspect, în care se afla un praf de culoare albă. Activitatea instituției a fost blocată, personalul a fost evacuat, iar Poliția franceză a descins la sediul ambasadei. Plicul suspect a fost ridicat, iar conținutul său va fi analizat într-un laborator de specialitate.

Premierul Nicolae Ciucă s-a aflat în capitala Franței chiar cu o zi înainte de amenințarea de la ambasada României. Țara noastră a depus un memoramdum de aderare la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Multe amenințări

Mai multe reprezentanțe diplomatice au fost vizate în ultima lună de colete suspecte. La începutul lunii decembrie două plicuri suspecte au fost depistate la Ambasada Ucrainei din București de către angajații care sortau corespondența. Ele au fost analizate de criminaliști, iar SRI a anunțat că nu conțineau material exploziv. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că ancheta continuă în acest caz pentru găsirea vinovaților, potrivit Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai multe colete însângerate care conțineau ochi de animale au ajuns tot la începutul lunii decembrie la reprezentanțele diplomatice ale Ucraine din mai multe ţări. Înainte de acestea, o serie de scrisori-capcană au fost trimise mai multor instituţii din Spania, într-unul din cazuri un agent de securitate fiind rănit uşor.

Campanie de teroare

De asemenea, mai mulți diplomați ucraineni din Spania au fost și ei vizați de colecte suspecte, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe. Acestea au fost depistate la un oficiu poștal. În total au fost înregistrate 21 de ameninţări la adresa ambasadelor ucrainene din străinatate.

„A fost lansată o campanie de teroare şi intimidare împotriva ambasadelor şi consulatelor ucrainene. Un colet explozibil la Madrid, scrisori pătate de sânge cu ochi de animale în alte capitale. Nu pot decât să repet pentru toţi duşmanii diplomaţiei ucrainene şi ai Ucrainei: Nu veţi reuşi să ne intimidaţi sau să ne opriţi, suntem o echipă unită de diplomaţi ucraineni şi vom continua să lucrăm pentru apărarea Ucrainei şi apropierea victoriei noastre", a spus şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, potrivit Agerpres.