Evenimentul Zilei > Vremea > Alertă inedită pentru Capitală. Ce vom vedea în următoarele ore
Alertă inedită pentru Capitală. Ce vom vedea în următoarele ore

Alertă inedită pentru Capitală. Ce vom vedea în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o prognoză meteo specială pentru Capitală. Începând din această după-amiază și pe timpul nopții va ninge. Este posibil să apară și fulgere, un fenomen foarte rar pentru această perioadă a anului.

Noi alerte de ninsori și ploi. Meteorologii spun că după soarele de dimineață din Capitală, cerul se va înnora treptat, iar după-amiaza și la începutul nopții vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35-40 km/h.

Temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4 și -1 grad.

ANM precizează că va actualiza prognoza în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Sunt în vigoare mai multe avertizări de vreme rea

De asemenea, până joi dimineață sunt în vigoare mai multe avertizări de vreme rea, fiind vorba de precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță, local intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece pentru această perioadă a anului.

În cea mai mare parte a țării, vremea va fi deosebit de rece. În centrul, estul și sudul țării vor fi înnorări accentuate şi vor fi perioade în care se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare, pe arii relativ extinse ziua și în restrângere noaptea. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare şi doar cu totul izolat vor fi posibile precipitații slabe, la începutul intervalului.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 9 grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -10 şi 0 grade.

Noi alerte de ninsori și ploi. În zona montană, vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi dimineața şi noaptea, la altitudini de peste 1500 m. În Carpații Meridionali şi Carpații Orientali vor fi înnorări persistente şi pe arii extinse, cu precădere în cursul zilei va ninge şi va continua să se depună strat nou de zăpadă, peste cel deja semnificativ preexistent, pe alocuri moderat cantitativ.