Editura Evenimentul si Capital

ALERTĂ ÎN SĂNĂTATE! Ne paște o EPIDEMIE de RUJEOLĂ! Anul acesta, 3 copii au murit, alte câteva sute s-au îmbolnăvit

Vaccinul ROR e cel mai bun mijloc de prevenție! Vaccinul antirujeolă face parte din planul național de vaccinare a copiilor și este gratuit!
Autor: | | 0 Comentarii | 334 Vizualizari

Ministerul Sănătății trage alarma! În primele opt luni ale acestui an, România a înregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeolă în 23 de județe! 2 copii au murit. Un al treilea deces suspect de rujeolă a fost înregistrat zilele trecute, dar așteaptă confirmarea finală. Anul trecut, în toată țara, au fost înregistrate doar 7 cazuri de rujeolă!

„Comparativ cu anul 2015, creșterea este mai mult decât alarmantă. În tot anul trecut au existat doar 7 cazuri confirmate de rujeolă și niciun deces”, subliniază reprezentanții Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății condamnă în cei mai duri termeni campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor și arată că explozia cazurilor de rujeolă este efectul direct al acestora. Cu atât mai mult cu cât în România, în ultimii doi ani, nu au existat probleme majore la aprovizionarea cu vaccinul ROR.

„Cele trei cazuri de deces au survenit la copii sub vârsta de 1 an, adică sub vârsta la care se efectuează vaccinarea împotriva rujeolei (vaccinul ROR). Acești copii au murit inutil și fără sens. Într-o comunitate cu acoperire optimă a vaccinării, toți copii sub 1 an sunt protejați de așa numitul efect de protecție de grup”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

VEZI unde sunt cele mai multe cazuri de RUJEOLA, cum se răspândește boala și care sunt simptomele ei, pe premium.evz.ro


„Mai simplu, cei trei copii decedați ar fi putut fi protejați prin neapariția rujeolei la copiii mai mari, trecuți de vârsta de vaccinare, dacă aceștia ar fi fost vaccinați”, mai precizează sursa citată.

De aceea, apelul Ministerului Sănătății către părinți este de a „respecta calendarul de vaccinare ROR pentru sănătatea copiilor. În zonele afectate, Institutul Național de Sănătate Publică recomandă vaccinarea copiilor la vârsta de 7 luni cu refacerea vaccinului la vârsta normală de 1 an”.

Distribuția cazurilor pe județe:

- la granița dintre judetele Bistrița Năsăud și Cluj (219 cazuri)

- în județul Mureș (145 cazuri)

- în județul Arad (113 cazuri, din care 2 decese la copii cu vârsta sub 1 an)

- în județul Timiș (71 cazuri, din care 1 deces la copil cu vârsta sub 1 an)

- în județul Suceava (27 cazuri)

- în județul Brașov (33 cazuri)

- în județul Sălaj (7 cazuri)

- în județul Hunedoara (14 cazuri)

- în județul Caraș - Severin (13 cazuri)

- în județul Alba (3 cazuri)

De asemenea, potrivit datelor oficiale, cazuri sporadice de rujeolă au fost confirmate la persoane nevaccinate / incomplet vaccinate din București (4 cazuri) și din județele:

- Bacău (3 cazuri)

- Bihor (1 caz)

- Constanța (3 cazuri)

- Dâmbovița (2 cazuri)

- Giurgiu (1 caz)

- Mehedinți (1 caz)

- Neamț (2 cazuri)

- Olt (2 cazuri)

- Sibiu (3 caz)

- Vaslui (1 caz)

Reprezentanții MS explica faptul că sintagma „cazuri sporadice” înseamnă cazuri care nu pot fi legate între ele în număr ce minimum trei. Până în luna august, inclusiv, în regiunile afectate au fost recuperați la vaccinare 573 de copii cu vârste între 1 – 15 ani.

Ce este rujeola

Confundată adesea cu rubeola, rujeola este o boală mult mai gravă decât aceasta. Denumirea populară de „pojar” arată care sunt principalele simptome: erupția ca de pe piele și febră foarte mare, de până la 40,5 grade Celsius. Singurul mijloc de protecție eficient este vaccinul ROR, care se face copiilor până la vârsta de un an!

La fel ca mai toate bolile copilăriei, rujeola are origine virală. Virusul care provoacă rujeola este strâns înrudit cu cele ale pestei bovine și al răpciugii canine. Poartă numele de virus rujeolic și face parte din genul Morbillivirus, familia Paramyxoviridae, din care se trag și virusul urlian (cel care provoacă oreionul), cel sincițial respirator (cauză a majorității infecțiilor respiratorii servere) și virusurile parainfluenzae (care duc la apariția răcelilor).

Cum se răspândește rujeola

Marele regret al lui Nicolae Ceausescu, inainte de MOARTE! Nu a apucat: Acum ma TERMINA el

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI