Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în sănătate! Boala se răspândește! Protejați-vă!
Alertă în sănătate! Boala se răspândește! Protejați-vă!

Alertă în sănătate! Boala se răspândește! Protejați-vă!

Vești alarmante vin de la Beijing, unde autoritățile au anunțat încă trei decese provocate de virusul misterios care a îmbolnăvit grav sute de oameni. Virusul este de origine necunoscută și în prezent nu există un tratament. De asemenea, acesta se manifestă violent.

130 de cazuri noi au fost înregistrate în weekend, iar virusul s-a răspândit în sudul Chinei și în Coreea de Sud. Acest fapt se datorează, conform autorităților sanitare asiatice, sezonului de turism în scop de afaceri, care a atins vârful în această perioadă.

Momentan nu se știe cum se transmite acest virus și cercetătorii lucrează din zor la găsirea unui vaccin. Între timp, aceștia roagă populația să fie foarte precaută în privința călătoriilor pe continent sau în afara lui.

Comisa de Sănătate din Whan, un oraș chinez, a declarat că la finalul săptămânii trecute un pacient a murit și alți 9 se află în stare critică, anunță

În total s-au înregistrat 200 de cazuri de îmbolnăviri cu acest virus, însă numărul ar putea fi mult mai mare, anunță presa din Beijing.

The New York Times dezăluie statisticile realizate de medici în privința pacienților diagnosticați în weekend. „66 sunt bărbați și 70 sunt femei, cu vârste între 25-89 de ani. Simptomele sunt febră, tuse și respirație cu dificultate”, anunță autoritățile din Wuhan.

Virusul mortal, luat de la piață?

Tot NY Times titrează că majoritatea pacienților au luat virusul dintr-o piață din Wuhan, unde se vindeau animale vii și fructe de mare. Dar, spun ei, nu toți pacienții infectați cu acest virus au fost în această piață. „Asta poate însemna că virusul se află și în alte piețe”

„Dacă nu găsești sursa și dacă nu o ții sub control, nu poți stinge focul!”, declară  David Hui, directorul Centrului de Boli Infecțioase „Stanley Ho” al  Universității chineze din Hong Kong. Dr. Hui e de părere că probabilitatea virusului de a se răspândi de la om la om este mică, deoarece acesta suferă mutații în corpul gazdei, însă Organizația Mondială a Sănătății pune la îndoială acest fapt, recunoscând oficial că încă nu se știe dacă acesta se poate răspândi și de la om la om sau doar la contactul cu un animal bolnav.