Alertă în România. A fost raportat primul caz de infectare cu virusul West Nile în 2021

Alertă în România. A fost raportat primul caz de infectare cu virusul West Nile în 2021

O femeie din judeţul Olt reprezintă primul caz de infectare cu virusul West Nile în 2021 din România.

Conform jurnaliştilor de la Antena 3, femeia are 48 de ani şi a fost diagnosticată cu meningită. Meningita este o boală infecțioasă care constă în inflamarea meningelor și care se manifestă prin dureri de cap, vărsături, înțepenirea cefei şi febră.

Autorităţile sanitare recomandă ca toţi cei care ies în aer liber să folosească creme şi substanţe care să-i protejeze de muşcăturile ţânţarilor

România n-a mai avut cazuri de West Nile din 2019

Ultima raportare a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) despre virusul West Nile este din 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit CNSCBT, între 03.06.2019 şi 27.11.2019 au fost înregistrate 66 de cazuri de infectare cu virusul West Nile. Dintre acestea, 18 au fost în Bucureşti. În intervalul citat au raportate 8 decese la nivel naţional, dintre care unul a fost înregistrat în Bucureşti.

Printre simptomele celor care au fost infectaţi cu virusul West Nile se numără febra cu dureri de cap, diareea, voma. Mai rar este semnalată şi infecția sistemului nervos central. În faţa muşcăturilor ţânţarilor care transmit virusul, persoanele imunocompromise care mai au și alte boli pe fond sunt foarte expuse sunt.

Ameninţarea West Nile n-a ocolit Bucureştiul

Amintim că în urmă cu 8 zile, autoritățile sanitare au descoperit existența unor țânțari purtători de virus Wet Nile în București. Ulterior, a fost informată Primăria Generală, ai cărei reprezentanţi au transmis că vor lua măsurile necesare în zona Eroilor – Universitate, care include parcurile Izvor şi Cişmigiu.

„Aici tehnologia ne permite să avem informaţii în timp real. Am avut în urmă cu 10 zile două sesizări: una în zona Eroilor, una în zona Crângaşi. S-a intervenit, nu mai avem populaţia de ţânţari purtători de virus în acea zonă.

Există o informaţie neconfirmată pentru o altă zonă din Bucureşti, dacă ea se confirmă, vom interveni de urgenţă acolo. Suntem pregătiţi să intervenim şi sunt convins că nu o să avem probleme. Este important că nu avem persoane care să fie infectate cu virusul”, declara primarul Capitalei, Nicuşor Dan.

Edilul a mai spus că PMB va interveni cu al 5-lea tratament împotriva insectelor dintre cele 14 prevăzute în planul de acţiune aprobat de Consiliul General