Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în portul Constanța. Muncitor, căzut cu motostivuitorul în apa mării
Alertă în portul Constanța. Muncitor, căzut cu motostivuitorul în apa mării

Alertă în portul Constanța. Muncitor, căzut cu motostivuitorul în apa mării

O navă a Agenției Române de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM) și pompierii ISU Dobrogea caută, în dana 79 a portului Constanța, un muncitor care a căzut cu motostivuitorul pe care îl conducea, de pe cheu în apa mării, la o adâncime de peste 20 de metri. Au fost alertați și scafandrii ISU. În ajutorul lor au venit și scafandrii Centrului Militar Constanța.

Pompierii ISU Dobrogea cu o autospecială cu modul de descarcerare, cu o ambarcațiune CBRN, un echipaj medical cu ambulanță SMURD au ajuns în dana 79 a portului Constanța, pentru căutarea unui muncitor care a căzut în apă cu motostivuitorul pe care îl conducea. Accidentul de muncă a avut loc la doi pași de sediul Agenției Române de Salvare Vieți Omenești pe Mare (ARSVOM) salvatorii fiind alertați de către muncitori. Nava Artemis a ARSVOM ajută, astfel, la căutarea muncitorului. Au fost alertați și scafandrii ISU Dobrogea. Ulterior au ajuns, în sprijin, și scafandrii militari ai Forțelor Navale Române.

     

Accidentul s-a întâmplat, în urmă cu 30 de minute, în timp ce mai mulți lucrători munceau în dana 79, de produse petroliere, la montarea unor apărători de cauciuc pentru protejarea cheiului. Căutările  sunt îngreunate din cauza întunericului. Șoferul ar fi prins în cabina motostivuitorului, utilajul prăbușindu-se, din cauze necunoscute încă, la o adâncime de peste 20 de metri în apă. Reprezentanți ai Căpităniei și ai Poliției Port sunt la fața locului.