Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă în China. A fost raportat primul caz COVID-19 din ultimele 179 de zile în Beijing
Alertă în China. A fost raportat primul caz COVID-19 din ultimele 179 de zile în Beijing

Alertă în China. A fost raportat primul caz COVID-19 din ultimele 179 de zile în Beijing

Noul val de infectări cu tulpina Delta reprezintă o amenințare pentru autoritățile din China. A fost raportat primul caz de coronavirus din Beijing, după șase luni de relaxare.

După aproape șase luni de zile în care nu a fost raportat niciun caz de coronavirus în capitala Chinei, autoritățile au înregistrat, miercuri, primul pacient infectat. Varianta Delta amenință populația, iar Guvernul face demersuri pentru a preveni răspândirea unui focar depistat pe un aeroport din Nanjing.

În orașul Nanjing, capitala provinciei Jiangsu și într-un centru industrial și de transport, care găzduiește peste 9, 3 milioane de oameni, au fost raportate mai multe focare de boală.

Primul pacient cu COVID-19 în Beijing

Primul caz de coronavirus, după șase luni de zile, a fost raportat în Beijing, miercuri. Joi după-amiază, un an doilea caz de COVID-19 a fost înregistrat.

Potrivit ultimelor informații, ar fi vorba despre un cuplu care a călătorit recent într-un oraș din provincia Hunan, preluând infecția din cadrul unui focar local.

Persoanele care au intrat în contact cu cei doi soți au fost plasate în carantină.

Alertă în China. 175 cazuri de infectare la nivel național

China a raportat 49 noi cazuri de coronavirus, miercuri. Alte 24 de focare de infecție au fost înregistrate în trei provincii chineze. Numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2 a crescut, astfel, la 175.

La nivel național, numărul cetățenilor infectați a scăzut, în comparație cu ziua de marți, când a fost raportată cea mai mare creștere a cazurilor de infectare, într-o singură zi, din luna ianuarie – 86 de cazuri de COVID-19.

În ciuda acestui lucru, autoritățile au intrat în alertă, potrivit CNN, după noul val de infectări care pare să ia amploare la mai bine de un an de când cetățenii și-au reluat viața de zi cu zi, pe fondul scăderii cazurilor de boală.

Coronavirusul a fost detectat prima oară în orașul Wuhan din China, la finele anului 2019. Ulterior, virusul s-a răspândit foarte repede în întreaga lume. Cu toate acestea, China a reușit, în cele din urmă, să limiteze răspândirea SARS-COV-2 la nivel național.

Din luna martie a anului 2020, cifrele oficiale ale cazurilor de infectare au scăzut. Focarele locale au fost ținute sub control prin testarea populației în masă și implementarea de restricții severe, printre care se numără și carantinarea a milioane de oameni din țară.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News