Calculatoarele personale, laptopurile, tablete sau dispozitivele 2 în 1 care au un procesor Intel pe 64 de biți mai nou decât versiunea Pentium Pro sunt afectați de această problemă. Deși este îmbucurător faptul că problema se poate rezolva printr-un program oferit de producătorii sistemului de operare într-o actualizare viitoare, această soluție este una costisitoare, potrivit site-ului de știri tehnice Ars Technica.

 

În testele efectuate până acum, utilizatorii sistemului de operare Linux au raportat o scădere a performanței dispozitivelor lor cu procesor Intel de până la 18%. Scăderea performanței apare pentru că orice acțiune care trebuie să acționeze prin partea vulnerabilă a procesorului, inclusiv mutările de fișiere, trimiterea de date către internet, deschiderea unui fișier și altele, vor lua de până la două ori mai multe. Actualizarea „mută” informațiile care s-ar putea scurge într-o altă parte a procesorului, dar anumite operațiuni fundamentale pentru funcționarea și utilizarea optimă a dispozitivului necesită apelare părții vulnerabile.

Intel este cel mai mare producător de pe piața procesoarelor, deținând o cotă de piață de aproape 80%. Astfel, miliarde de calculatoare și dispozitive personale sunt afectate. În plus, Intel este furnizorul preferat de procesoare pentru marile companii care oferă servicii de stocare online, cum ar fi Amazon, Google sau Microsoft.

Te-ar putea interesa și: