Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă din partea Poliției! Cel puțin 10 din 125 de turiști testați pozitiv de COVID-19 au fugit de pe aeroport
Alertă din partea Poliției! Cel puțin 10 din 125 de turiști testați pozitiv de COVID-19 au fugit de pe aeroport

Alertă din partea Poliției! Cel puțin 10 din 125 de turiști testați pozitiv de COVID-19 au fugit de pe aeroport

Autoritățile au intrat în alertă după ce cel puțin 10 turiști dintr-un total de 125 testați pozitiv la coronavirus au fugit de pe aeroport, când se aflau în drum spre carantină. S-a întâmplat joi dimineață, 6 ianuarie, când pasagerii au fost supuși controalelor sanitare, în conformitate cu regulile COVID-19. La momentul redactării acestui articol, forțele de ordine încă sunt în căutarea turiștilor cu pricina.

Poliția „vânează” pasagerii testați pozitiv la COVID-19, care au evadat în drum spre carantină. Cel puțin 10 turiști au fugit de pe aeroportul din orașul Amritsar, din nordul Indiei, după ce au primit rezultate care atestau infectarea.

Pasagerii au sosit la bordul unui zbor internațional charter din Roma, Italia spre India, iar 125 de persoane au fost testate pozitiv la sosire, a declarat vineri un înalt oficial.

Cel puțin 10 persoane infectate cu SARS-COV-2 au fugit de pe aeroport

După sosirea de la Roma, joi dimineață, pasagerii au fost testați pentru coronavirus, în conformitate cu regulile de intrare pe teritoriul Indiei privind COVID-19.

V.K. Seth, directorul aeroportului din Amritsar, a declarat pentru CNN că 160 de pasageri au fost testați, în timp ce 19 au fost scutiți de acest demers pentru că aveau mai puțin de cinci ani.

În timp ce călătorii care au fost testați pozitiv erau în tranzit spre un spital local, joi, cel puțin 10 s-au separat de grupul principal și au reușit să se sustragă din atenția autorităților.

„Trebuiau să meargă la spital, dar au plecat acasă”

Organele de poliție din India îi caută acum pe evadați. „Trebuiau să meargă la spital, dar au plecat acasă… Poliția lucrează acum pentru a da de urma acestor persoane și va lua măsurile necesare”, a declarat Dugg pentru sursa citată.

„A fost un număr mare de pasageri. Toți au spus că vor veni la spital și majoritatea au venit, dar unii au reușit să fugă”, a mai adăugat oficialul.

Număr record de infectări în ultimele 7 luni

Varianta Omicron, despre care se știe deja că este foarte contagioasă, pune la grea încercare resursele medicale din India, care se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de infectare.

Vineri, 7 ianuarie, India a raportat 117.100 de noi cazuri de boală COVID-19. Este cea mai mare creștere zilnică din ultimele aproape șapte luni, potrivit datelor publicate de presa internațională.

Mai mult de 480.000 de persoane din India au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei până în prezent, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins.