Evenimentul Zilei > International > Alertă de ultimă oră! Explozie de proporții la cea mai mare bancă, după o scurgere de gaz. Cel puțin 14 oameni au murit UPDATE
Alertă de ultimă oră! Explozie de proporții la cea mai mare bancă, după o scurgere de gaz. Cel puțin 14 oameni au murit UPDATE

Alertă de ultimă oră! Explozie de proporții la cea mai mare bancă, după o scurgere de gaz. Cel puțin 14 oameni au murit UPDATE

Tragedie de nedescris pentru familiile îndoliate! O explozie raportată sâmbătă, 18 decembrie, la o sucursală bancară construită pe un canal de scurgere a apelor uzate din zona industrială a orașului a pus capăt vieții a cel puțin 14 persoane. Alte victime au suferit răni semnificative, a transmis Departamentul de Poliție.

UPDATE 3: Într-o declarație pe Twitter, Habib Bank a precizat că „un incident nefericit, care a implicat o explozie, a avut loc la sucursala noastră” sâmbătă după-amiază.


UPDATE 2: Martorii de la locul exploziei au declarat presei locale că multe persoane au fost îngropate în dărâmături. Există temeri că numărul morților va crește.

Imagini au surprins ferestre și uși ale clădirii Habib Bank aruncate în aer, vehicule avariate și documente împrăștiate pe stradă.


UPDATE 1: Bilanțul morților a urcat la 14 victime, a transmis poliția.

Multe alte persoane au fost rănite în explozie, care se crede că a fost cauzată de o scurgere de gaz de la o canalizare.


Știre inițială: Dezastru la o instituție bancară din Pakistan. Cel puțin 10 oameni au fost uciși după deflagrația ce a avut loc la o sucursală construită pe un canal de scurgere a apelor uzate din zona industrială a orașului.

Explozie de amploare la o bancă, după o scurgere de gaze

Potrivit unui ofițer superior de poliție, cauza exploziei la sucursala celei mai mari bănci din Pakistan – este vorba despre Habib Bank Limited – este reprezentată de o posibilă scurgere de gaze. Autoritățile urmează să efectueze, însă, mai multe cercetări cu privire la circumstanțele în care a avut loc evenimentul pentru a stabili contextul concret.

„Echipele noastre de explozibili lucrează pentru a încerca să stabilească natura exploziei, dar se pare că structura a fost construită pe canalizare și gazul ar putea fi o cauză probabilă”, a declarat reporterilor Sarfaraz Nawaz, ofițer superior de poliție.

Stație de benzină și autoturisme grav avariate

O stație de benzină situată lângă bancă în Sindh Industrial Trading Estate, precum și mașinile parcate în apropiere au fost grav avariate, relatează Reuters. Imaginile de televiziune au surprins podeaua băncii total distrusă, expunând bare de fier și cabluri răsucite.

Bilanțul victimelor: cel puțin 10 morți și 11 răniți

Un alt ofițer de poliție de rang înalt, Sharjeel Kharal, a declarat reporterilor că nu este foarte clar câte persoane au murit sau au fost rănite în urma exploziei, deoarece banca avea sâmbătă personal redus la locul de muncă. Potrivit primelor informații, au fost raportate cel puțin 10 morți și alte 11 persoane rănite.

În altă ordine de idei, prevederile legislative privind construcțiile sunt adesea încălcate în Pakistan. Mai multe canale de scurgere a apelor uzate au fost betonate în Karachi pentru a face loc unor parcări.

Luna trecută, Curtea Supremă a țării a ordonat demolarea unei clădiri de apartamente cu mai multe etaje care s-a constatat că a fost construită pe un teren ilegal pe principala arteră de circulație din Karachi.