Social
Seism major în România! „Corporatiștii”, în pericol de moarte. Avertisment sumbru
Ce ar trebui să facă persoanele care lucrează în clădiri înalte de birouri în cazul unui cutremur puternic? Pompierii vin cu soluția cea mai bună.
În cazul unul cutremur de proporții, la fel de expuși unui mare pericol sunt și cei care lucrează în marile clădiri de birouri, nu doar locatarii blocurilor șubrede, scrie Stirileprotv.
Este avertismentul pompierilor, care încerca să îi învețe pe corporatiști cum să reacționeze corect în condițiile în care nu au multe posibilități să se adăpostească.
Joi a avut loc cel mai mare exercițiu din acest an, în cadrul căruia au fost evacuați două mii de angajați.
Potrivit salvatorilor, în momentul în care sună alarmă, angajații trebuie să se adăpostească sub birouri, nu să alerge haotic spre ieșiri.
De cele mai multe ori, un cutremur serios este urmat de replici, așa că este bine că nimeni să nu riște inutil. Exercițiul de joi s-a axat pe momentul în care cutremurul s-a încheiat.
Angajat: „Am ieșit liniștiți, știam ce aveam de făcut”.
Simularea a presupus și că unii angajați au rămas blocați la etajele superioare, o mare problemă pentru pompieri, întrucât scările autospecialelor nu se pot extinde până acolo. Soluția ar putea fi o tiroliană, care trebuie însă fixată în puncte sigure.
Pompier: „Această tiroliana poate fi folosită până la 200 de metri”.
Pericolul rămâne însă.
În cazul unui cutremur pe timp de zi, pe lângă clădirile cu bulină, zonele fierbinți din Capitală sunt și clădirile de birouri, tocmai pentru că în interior sunt foarte mulți oameni. De exemplu, joi, dintr-un compelx de birouri au fost evacuați aproape două mii de angajați.