Alertă cu bombă în orașul lui Iohannis. Echipele speciale au intervenit de urgență

Alertă cu bombă în orașul lui Iohannis. Echipele speciale au intervenit de urgență Sursa foto: arhiva EVZ

În urmă cu puțin timp s-a dat din nou alertă cu bombă în România, de data aceasta în orașul președintelui, Sibiu. Echipele de specialiști au intervenit de urgență, la fața locului fiind și poliția canină.

O alertă cu bombă a fost dată luni după-amiază pe o stradă din centrul Sibiului. echipaje de polițiști și un câine specializat în detectarea explozibililor asigură zona.

Anunțul cu privire la bombă a fost făcut prin ape la 112 de către un cetățean. Potrivit acestuia, dispozitiv explozibil a fost amplasat pe strada 9 Mai.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a dislocat de urgentă la fața locului mai multe echipaje din sistemul de ordine și siguranță publică și poliție rutieră, în vederea asigurării perimetrului zonei, evaluării riscurilor și luării tuturor măsurilor pentru protejarea populației”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Specialiștii SRI pentru efectuarea controlului pirotehnic și un câine specializat în detectarea explozibililor din cadrul Centrului Chinologic Sibiu au intervenit la fața locului.

Din ce în ce mai multe alerte cu bombă în România

La finalul lui 2021, o altă amenințare cu bombă a fost lansată în România, la un mall din Capitală. Atunci, sesizarea a fost făcută prin email, în care se preciza centrul comercial unde a fost pus obiectul explozibil , unul improvizat.  La fața locului s-au deplasat reprezentanţi ai Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale (SIIAS), dar specialiști ai Serviciului Român de Informații.

Din primele informații, amenințarea vine din partea unui fost angajat al firmei de pază, care a fost concediat cu ceva timp în urmă.

În incinta mall-ului se aflau în jur de 1.500 de oameni când s-a dat alarma. Toate persoanele au fost evacuate în siguranță. Circulația pe Bd. Liviu Rebreanu a fost blocată.

„În urma unei sesizări primite printr-un email prin care se preciza că la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s-au constituit echipe de intervenție pirotehnică ale SRI care au ajuns în zona respectivă”, a transmis SRI.

Din fericire, în urma verificărilor, pirotehniștii au declarat că nu a fost descoperit niciun dispozitiv explozibil.