Aleksandr Dughin: Discursul lui Putin este o declarație fundamentală de război împotriva Occidentului modern

Aleksandr Dughin: Discursul lui Putin este o declarație fundamentală de război împotriva Occidentului modernSursa foto. Twitter

Ideologul ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin - considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi susţinător al ideii că Rusia trebuie "să absoarbă" Ucraina, a transmis, după anunțarea liderului de la Kremlin că patru provincii ucrainene, Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, au fost anexate Rusiei, că liderul de la Kremlin a susținut un discurs „eshatologic, religios”.

„Discursul lui Vladimir Vladimirovici Putin este mult mai important decât unirea cu patru noi entități politice! Este o declarație fundamentală de război împotriva Occidentului modern și a lumii moderne în general.

Acesta este un Manifest al Tradiției. Nu-mi pot imagina profunzimea consecințelor acestui lucru. La fel cum în Vechiul Testament David a tras cu o praștie asupra gigantului Goliat, așa este și astăzi. A fost un discurs eshatologic, religios”, a transmis Aleksandr Dughin  pe Telegram.

Război în Ucraina. Putin a anunțat anexarea a patru provincii ucrainene

Rusia a declarat vineri patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, a anunţat într-un discurs preşedintele rus Vladimir Putin, care a semnat împreună cu liderii acelor provincii ''tratatele'' de alipire a lor la Federaţia Rusă şi a cerut Ucrainei ''să înceteze imediat ostilităţile'' şi să revină la masa tratativelor.

''Ne vom apăra teritoriul prin toate mijloacele'', a amenințat liderul de la Kremlin, acuzând Occidentul că duce în ''război hibrid'' împotriva Rusiei.

''Îndemnăm regimul de la Kiev să înceteze imediat atacurile, toate ostilităţile şi să revină la masa negocierilor'', a cerut Putin în discursul susţinut în faţa membrilor guvernului, ai parlamentului şi altor reprezentanţi ai statului rus.

El a subliniat că Rusia este pregătită să reia negocierile cu Ucraina, dar nu va discuta cu Kievul despre teritoriile de acum anexate, pretinzând că autorităţile ucrainene ''trebuie să respecte libera exprimare a voinţei populare'' a locuitorilor celor patru provincii, o referire la aşa-zisele referendumuri prin care Rusia doreşte să-şi atribuie o bază legală a anexării lor, fără a ţine cont de dreptul internaţional.

Totuşi, Putin a asigurat că Rusia nu urmăreşte restabilirea Uniunii Sovietice. ''URSS a dispărut, trecutul nu mai poate fi adus înapoi. Şi Rusia nu are nevoie de asta în ziua de azi, nu aspirăm la acest lucru'', a promis Putin.

În schimb, el a acuzat Occidentul că doreşte să facă din Rusia o ''colonie'', după ce ''în 1991 Occidentul a sperat că Rusia nu va reuşi să depăşească acest impact (al dispariţiei URSS n.red) şi că ar fi urmat să se dezintegreze singură''.

''Occidentul este gata de orice pentru a prezerva sistemul neocolonial care îi permite să paraziteze şi, în realitate, să jefuiască lumea întreagă. Ei vor să ne vadă ca pe o colonie'', a remarcat Putin, care crede că ''colapsul hegemoniei occidentale'' a devenit ireversibil.