Evenimentul Zilei > Sport > Alejandro „Papu” Gómez supărat pe meciul de la Milano: „A contribuit la răspândirea…”
Alejandro „Papu” Gómez supărat pe meciul de la Milano: „A contribuit la răspândirea…”

Alejandro „Papu” Gómez supărat pe meciul de la Milano: „A contribuit la răspândirea…”

Atacantul argentinian locuiește într-unul dintre orașele cele mai afectate de COVID-19 și a recunoscut că ceea ce au experimentat la Bergamo a fost „groaznic”.

Argentinianul Alejandro „Papu” Gómez , căpitanul Atalantei, a recunoscut că orașul în care locuiește (Bergamo), unul dintre principalele centre ale coronavirusului din Italia, trăiește momente „groaznice” și a subliniat că în această perioadă „fotbalul” este ultimul ”care-l interesează.

Jucătorul este izolat în casa sa, în regiunea nordică a Lombardiei, cu familia și a raportat că este în regulă, deși a subliniat că este „trist” să se trezească dimineața și să asculte datele despre decese şi infectări. Situația țării nu este cea mai bună, încearcă să fie pozitiv, dar în fiecare zi există vești urâte. Când te trezeşti și urmărești știrile te simți trist. Nu este nimic de făcut decât să rămâi acasă, să fii pozitiv și să speri că toate acestea se vor sfârşi în curând „, a spus fotbalistul în vârstă de 32 de ani, la o televiziunea italiană.

Mai mult, căpitanul de la Atalanta crede că  meciul cu Valencia de la Milano a contribuit din plin la răspândirea COVID-19  atât în Italia  cât și Spania: „A fost un meci unic, dar a fost o nebunie”.

„Sunt 120.000 de oameni aici şi 45.000 dintre ei au mers în acea zi pe San Siro. A fost un meci istoric pentru Atalanta, ceva unic, dar a fost o nebunie. Ca să vă faceţi o idee, soţiei mele i-a luat 3 ore să ajungă la Milano, în condiţiile în care în mod normal drumul îl parcurgi în 40 de minute”, a mai declarat Papu Gomez.

„În ultimii patru ani cu Atalanta am oferit unui întreg oraș multă fericire. Ceea ce trăim acum este ceva îngrozitor, pe care încă nu îl pot explica , afectează nu numai Bergamo, ci și toată Lombardia și toată Italia. Suntem cea mai afectată țară ”, a mai spus fotbalistul.
„Este ciudat pentru că ar trebui să fim mulțumiți de rezultatele noastre la club. Suntem mândri, dar acum trebuie să ne gândim la familiile care suferă ”, a adăugat el.

Cum este azi o zi în viața lui „Papu” Gómez

„Ziua mea tipică începe în jurul orei 9, acum dormim mai mult pentru că nu există școli, doar Bauti se trezește la 8 ani pentru că trebuie să facă lecţiile la școala online. Mă trezesc cu o oră mai târziu și iau micul dejun, urmăresc ştirile…rămân cu Linda acasă, apoi Coti și Milo se trezesc și ziua începe adevărată. Dacă este soare pot ieși pe terasă să mă joc cu copiii, apoi avem o gustare, fac o oră sau două de antrenament, cu Linda, singur sau cu copiii.. ajungem să ne jucăm împreună sau vizionăm filme. Important este să stăm în casă mult timp”, a mărturisit fotbalistul, citat de infobae.