Alegerile locale ascut săbiile în alianța USR-PLUS. Cioloș, mesaj tăios pentru Dan Barna

Alegerile locale ascut săbiile în alianța USR-PLUS. Cioloș, mesaj tăios pentru Dan Barna

Liderii USR și PLUS continuă să fie în dezacord total pe marginea subiectului alegerilor locale.

Între Dan Barna și Dacian Cioloș nu e liniște și înțelegere mai ales după ce PLUS a anunțat că-l va sprijini pentru Primăria Capitalei pe Vlad Voiculescu. În tabăra cealaltă, USR merge pe mâna lui Nicușor Dan, așa că alegerile locale din acest an se anunță extrem de aprinse.

Dacian Cioloș a vorbit la Digi 24 despre candidatura lui Vlad Voiculescu și s-a referit inclusiv la disensiunile cu „aliații” din USR. Dacă PLUS preferă să meargă pe ideea unor alegeri primare, useriștii sunt de părere că sondajul de opinie este cea mai potrivită metodă.

„Din punctul nostru de vedere, cea mai bună soluție pentru alegerea acestui candidat (comun - n.r.) nu sunt negocierile - pentru că e vorba de București și, de altfel, așa vrem să facem și în orașele mari -, cel puțin noi așa am propus, să mergem pe alegerile primare, în care membrii de partid, susținătorii noștri să spună pe cine ar susține. În felul acesta, candidatura iese întărită”, a argumentat Dacian Cioloș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul PLUS s-a referit și la colegii din USR, care „susțin ideea doar a sondajelor. Noi am spus că sondajele nu sunt suficiente, ele sunt o fotografie punctuală la un moment dat și vedeți că și rezultatul sondajelor diferă, în funcție de cine îl face, cum e pusă întrebarea, în ce moment e făcut”.

Printre rânduri, Cioloș a transmis și un mesaj ferm către partenerii din alianță, cu bătaie directă spre șeful Dan Barna: „Dacă nu suntem capabili să facem între noi o competiție, care să meargă pe substanță, și nu pe dat la glezne, atunci nu știu ce o să facem dacă ajungem la guvernare”.

În replică, Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei, dar sprijinit de USR, a explicat unde greșește Dacian Cioloș: „Eu susțin că modalitatea cea mai corectă de delimitare a candidaților este cea dată de sondaje, pentru că sondajele reprezintă un instrument științific care spune ce dorește toată populația de la care tu ceri votul, pe când acest mecanism de alegeri primare este cumva un sondaj într-o bulă, adică te adresezi numai oamenilor care sunt cei mai activi politic și care sunt dispuși să vină să voteze la tine, la sediul de partid sau la niște centre de vot ad-hoc și ele nu sunt proporționale cu rezultatul pe care l-ar da toată populația pe care tu o aștepți să vină la vot în momentul în care au loc alegerile oficiale”.