Evenimentul Zilei > International > Alegeri SUA. Presă: Joe Biden câștigă statul-cheie Arizona
Alegeri SUA. Presă: Joe Biden câștigă statul-cheie Arizona

Alegeri SUA. Presă: Joe Biden câștigă statul-cheie Arizona

Este pentru prima dată după 1996 când tabăra democrată înregistrează o victorie în acest stat.

„Nici o dovadă” de buletine de vot pierdute sau modificate

Pe de altă parte, mai multe autorităţi electorale americane au indicat joi într-un comunicat comun, la mai mult de o săptămână de la alegerile prezidenţiale, că nu s-a găsit „nicio dovadă” de buletine de vot pierdute sau modificate sau de sisteme de vot piratate, relatează AFP

„Alegerile din 3 noiembrie au fost cele mai sigure din istoria Statelor Unite”, au declarat aceste autorităţi locale şi naţionale responsabile cu securitatea scrutinului, între care agenţia de securitate cibernetică şi a infrastructurilor (CISA), care depinde de Ministerului Securităţii Interne.

„Nu există nicio dovadă a faptului că un sistem de vot a şters, a pierdut sau a schimbat buletine de vot sau că a fost piratat în vreun fel”, se arată în comunicat.

„Deşi ştim că procesul nostru electoral face obiectul a numeroase afirmaţiii nefondate şi campanii de dezinformare, vă putem asigura că avem încredere absolută în securitatea şi integritatea alegerilor noastre”, au subliniat autorităţile electorale.

Pe Twitter, Trump a denunțat un sistem de vot, numit Dominion, pentru că a „şters” 2,7 milioane de voturi în favoarea sa în toată ţara şi a alocat din nou alte sute de mii rivalului său democrat Joe Biden în Pennsylvania şi alte state.

Aceste informaţii au fost dezminţite de autorităţile electorale din statul cheie Pennsylvania şi de compania care gestionează acest sistem.

 

Foto: Facebook

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: