Evenimentul Zilei > International > Alegeri SUA. Presă: Joe Biden câștigă statul-cheie Arizona
Alegeri SUA. Presă: Joe Biden câștigă statul-cheie Arizona

Alegeri SUA. Presă: Joe Biden câștigă statul-cheie Arizona

Este pentru prima dată după 1996 când tabăra democrată înregistrează o victorie în acest stat.

Rivalul democrat al lui Donald Trump și preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a câştigat în statul-cheie Arizona. Biden îşi consolidează astfel victoria în alegerile prezidenţiale americane, au anunţat joi mass-media americane, citate vineri de AFP.

Este pentru prima dată după 1996 când tabăra democrată înregistrează o victorie în acest stat. Media precum NBC, CBS, ABC şi CNN l-au declarat câştigător pe Biden cu un avans de peste 11.000 de voturi, în această cursă foarte strânsă, ceea ce îi permite candidatului democrat să mizeze pe 11 mari electori în plus, scrie Agerpres.

Fox News şi Associated Press l-au dat deja câştigător pe Joe Biden în noaptea ce a urmat scrutinului din 3 noiembrie. Evident, spre marea nemulţumire a rivalului său republican, preşedintele în exercițiu Donald Trump, notează AFP.

După ce a câștigat în Arizone, Joe Biden poate deja să conteze pe 290 de mari electori. Pentru a câştiga alegerile prezidenţiale şi a se instala la Casa Albă la 20 ianuarie anul viitor, Biden are nevoie de 270 de mari electori.

La mai bine de o săptămână de la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump refuză în continuare să recunoască victoria lui Biden, deși strategia sa de a contesta în justiție rezultatele scrutinului este apreciată drept confuză.

Se mai aşteaptă anunţarea rezultatelor în două state: Carolina de Nord şi Georgia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE