Evenimentul Zilei > Politica > Ajutor pentru repararea fațadelor caselor deteriorate. Amendamentul depus de USR Sector 4
Ajutor pentru repararea fațadelor caselor deteriorate. Amendamentul depus de USR Sector 4

Ajutor pentru repararea fațadelor caselor deteriorate. Amendamentul depus de USR Sector 4

USR a anunțat pe pagina sa de Facebook că au reușit să introducă un amendament care să permită acordarea unor ajutoare de urgență pentru repararea fațadelor locuințelor individuale. Deteriorarea fațadelor pune în pericol viața cetățenilor, pe lângă integritatea locuințelor respective.

„Ajutoarele de urgență se acordă sub formă de tichete sociale pentru materiale de construcții și se acordă familiilor sau persoanelor al căror venit net pe membru de familie nu depășește salariul mediu net pe țară. Persoanele care doresc să beneficieze de tichete, au 90 de zile la dispoziție începând cu 1 martie”, se arată în postarea USR

Pentru a putea obține tichetele sociale venitul net pe membru de familie nu trebuie să depășească salariul de bază mediu net pe țară de aproximativ 3.000. O altă condiție pentru a beneficia de acest amendament este ca proprietarul să aibă locuința asigurată pentru astfel de situații de risc.

Familiile și persoanele aflate în situație de risc pot depune o cerere scrisă la D.G.A.S.P.C. Sector 4. Cererea trebuie să fie însoțită de următoarele acte: copie acte de identitate ale titularului cererii și ale membrilor de familie, dovezi de venit, dovadă de verificare în baza de date a Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale și a Administrației Financiare, copia actului de proprietate a imobilului, declarația titularului privind folosirea ajutorului de urgență pentru efectuarea lucrărilor de consolidare, expertiza din care să reiasă gradul avansat de risc a elementelor de fațadă (în copie), acordul asociației de proprietari pentru efectuarea lucrărilor de consolidare (dacă este cazul), devizul și contractul de lucrări și alte documente solicitate (după caz).