Aici s-a mutat POARTA IADULUI european. Socialiștii fac RAVAGII

Aici s-a mutat POARTA IADULUI european. Socialiștii fac RAVAGII

Venirea la putere în Spania a guvernului socialist condus de Pedro Sanchez a deschis din nou zăgazurile imigrației în masă, ca în 2015.

Iată bilanțul zi cu zi timp de o lună al socialiștilor spanioli, așa cum a fost el realizat de Gatestone Institute.

1 iulie. ONU a anunțat că iunie 2018 a fost luna cu imigrația ilegală record în Spania. Cel puțin 7.142 de imigranți ilegali au ajuns în Spania în această lună, o cifră de peste două ori mai mare decât a celor sosiți în Italia (3.101) și de trei ori mai mare decât a celor din Grecia (2.157). În total, 17.781 imigranți ilegali au ajuns în Spania în primele șase luni ale anului, aproape dublu față de cei 9.581 de imigranți care au ajuns în Spania în aceeași perioadă a lui 2017.

2 iulie. Comisia Europeană a dat Spaniei 25,6 milioane de euro ajutoare pentru a-și îmbunătăți capacitatea de primire a imigranților. Banii vor fi folosiți să asigure hrană și cazare pentru persoanele care traversează Mediterana pe așa-numita rută a Mediteranei de Vest. Cu acești bani, Comisia a dat în total Spaniei 692 de milioane de euro din 2014 încoace pentru a o ajuta să gestioneze fluxul de imigranți.

Ne puteți urmări și pe Google News

3 iulie. Agenția de căutare și salvare Salvamento Maritimo, aparținând guvernului spaniol, a anunțat că în primele șase luni ale anului a salvat în total 13.394 de persoane, majoritatea imigranți africani în Strâmtoarea Gibraltar și în partea vestică a Mediteranei.

În aceeași zi, Universitatea Țării Bascilor a anunțat că, începând din toamnă, „refugiații” și „persoanele fără țară” vor fi primite să studieze gratis.

4 iulie. Vasul Open Arms, cu 60 de imigranți la bord, salvați în largul Libiei, a ajuns la Barcelona după ce a fost refuzat de Italia și Malta. Primărița Ada Colau a declarat că i s-a împlinit visul de a transforma Barcelona într-un „oraș al refugiaților”. Cu muzică de sărbătoare pe fundal și un banner uriaș pe care scria „Barcelona port sigur”, Colau a veștejit „politica morții și a cruzimii din statele Europei” care refuză să accepte imigranți: „Bine ați venit, vă așteptam. Este o mare fericire pentru mine să pot să vă spun bine ați venit. Bine ați venit acasă!”

6 iulie. Un reprezentant numit de guvernul regional catalan pentru a rezolva disputele legate de regulile de îmbrăcăminte la ștrandurile publice a recomandat ca, pentru a se evita discriminarea, ar trebui acceptate în mod egal costumele topless și burqa.

6 – 10 iulie. Într-o perioadă de numai cinci zile, Salvamento Maritimo a salvat 975 de imigranți (344 – 150 – 231 – 116 – 134) în Strâmtoarea Gibraltar și Vestul Mediteranei. Aceștia au fost transferați în centre de primire din sudul Spaniei.

10 iulie. Poliția din Algeciras a anunțat că un imigrant marocan, salvat din Strâmtoarea Gibraltar se afla pe lista celor mai căutate persoane din Spania. Poliția i-a făcut public doar numele mic: Sbahi. El se face vinovat de asasinarea unui bătrân în Ceuta în timpul unui jaf din 2016.

11 iulie. Curtea Supremă din Spania a ordonat guvernului să își respecte promisiunea de a primi 19.449 de refugiați din alte țări UE. În 2015, Spania a promis să primească 13.086 de refugiați din Grecia și 6363 din Italia, ca parte a unei scheme a Consiliului European de a redistribui refugiații în toate țările UE. Până acum, Spania a primit ceva mai puțin de 2500 de imigranți, adică sub 13% din cifra totală.

În aceeași zi, ministrul Educației Isabel Celaa, a anunțat că orele de religie din școlile publice spaniole nu vor mai conta drept credite academice. Ea nu a precizat dacă măsura se aplică doar orelor de romano-catolicism sau și celor de islam.

Ea a adăugat că elevii vor fi obligați în schimb să participe la cursuri despre „valorile civice și etice”, care vorbesc despre drepturile omului, drepturile civice, toleranță și nediscriminare.

Criticii măsurii au afirmat că aceasta este o tentativă de subminare a autorității părinților în domeniul educației morale a copiilor lor.

12 iulie. Oficialitățile din Lucena, oraș din Andalusia, au aprobat în unanimitate un proiect pentru construirea unui cimitir musulman. Proiectul, care îi va costa pe plătitorii de taxe din oraș 120.000 de euro, va demara în septembrie. Comunitatea islamică din Lucena a declarat că decizia „satisface solicitările noastre vechi” și este „conformă cu drepturile noastre constituționale”. Liderul musulman Hamid Abqari a adăugat: „Acum, Lucena va fi orașul a trei culturi, deoarece va avea un cimitir musulman, unul evreiesc și unul creștin.”

12-13 iulie. În două zile, Salvamento Maritimo a salvat 463 (212 – 251) de imigranți, majoritatea africani, în Strâmtoarea Gibraltar și în Mediterana de Vest. Aceștia au fost transferați în centre de primire din sudul Spaniei.

14 iulie. Poliția spaniolă a închis punctul de trecere a frontierei de la Melilla, după ce un bărbat marocan a înjunghiat un membru al gărzii de frontieră spaniole care i-a interzis accestul pe teritoriul Spaniei. Un reprezentant al Sindicatului Poliției, Antonio Garcia, a declarat că astfel de agresiuni reprezintă ceva „obișnuit”.

În aceeași zi, Salvamento Maritimo și Garda Civilă au salvat 340 de imigranți în Strâmtoarea Gibraltar și în Mediterana de Vest.

15 iulie. Primarul Barcelonei, Ada Colau, a cheltuit peste 6000 de euro din taxele locale pentru a sărbători Ramandanul în acest an, potrivit publicației OK Diario. În schimb, ea s-a ferit cu grijă ca în iarnă să folosească termenul Crăciun, vorbind despre „solstițiul de iarnă”. Colau a trimis de asemenea membri ai echipei sale municipale pentru a participa la inaugurarea unui centru de rugăciune islamic, dar a refuzat să participe la ceremoniile catolice marcând La Merce, cel mai mare festival din Barcelona.

În aceeași zi, un sondaj publicat de El Mundo arată că 40% dintre spanioli consideră că imigrația în masă este o „problemă gravă” a țării. Alți 37% spun că imigrația în masă este o „problemă, dar nu gravă”. Același sondaj arată că 66% dintre spanioli se opun liniei dure de abordare a imigrației adoptate de Italia.

16 iulie. Federația Asociațiilor de Părinți ai Elevilor din provincia Castellon a declarat că a primit plângeri din partea părinților care se opun proiectului guvernului de a se preda Islamul în școlile publice: „Ei arată că se simt înșelați de școala publică și nu înțeleg cum o instituție progresistă ca Ministerul Educației poate permite predarea religiei islamice, o religie care denigrează femeile și le rezervă statutul de ființe de gradul doi.”

Un alt grup, Confederacion Gonzalo Anaya, a anunțat și ea că se opune predării religiei islamice, dar din motive seculariste.

17 iulie. Imigranților ilegali li se va garanta acces total la sistemul de sănătate publică din momentul în care pun piciorul în Spania, potrivit unui program al guvernului, al cărui proiect a fost citit de El Pais.

În aceeași zi, Salvamento Maritimo a salvat 328 de imigranți în Strâmtoarea Gibraltar și în Mediterana de Vest.

18 iulie. Municipalitatea din Valencia a anunțat că studiază posibilitatea de a oferi protecție legală imigranților ilegali care comercializează produse contrafăcute pe stradă. Inițiativa îi aparține lui Neus Fabregas, un consilier de stânga, care conduce un grup de boicotare a Israelului.

În aceeași zi a intrat în vigoare o lege obligă școlile publice spaniole să organizeze cursuri de arabă și de cultură și istorie marocană.

20 iulie. Într-un interviu pentru ziarul La Rioja expertul în terorism Fernando Reinares a apreciat că numărul islamiștilor din Spania depășește 5000. Majoritatea acestora sunt musulmani născuți sau crescuți în Spania.

În aceeași zi, Salvamento Maritimo a salvat 450 de imigranți aflați la bordul a 20 de plute în Strâmtoarea Gibraltar și în Mediterana de Vest.

21 iulie. Comisia pentru Islam din Spania a amenințat că va depune o plângere împotriva guvernului regional din Valencia dacă nu reușește să organizeze cursuri de islam în școlile publice.

21-25 iulie. Salvamento Maritimo a salvat 2147 de imigranți (329 – 465 – 470 – 484 – 399), majoritatea africani, în Strâmtoarea Gibraltar și în Mediterana de Vest. S-a aflat ulterior că printre ei se aflau și 25 de imigranți din Bangladesh, un semn că imigranții din Asia folosesc și ei acum ruta din Mediterana de Vest.

26 iulie. Peste 600 de africani din zona sub-sahariană, unii folosind sprayuri pe post de aruncătoare de flăcări, au rupt gardul de 6 metri de sârmă dintre Maroc și Spania din Ceuta. Poliția a declarat că atacul, care a început la 6.30 AM, și în care imigranții au aruncat în gărzile de coastă cu urină și excremente, a reprezentat cea mai violentă manifestație de la frontieră de mulți ani încoace. Odată ajunși în Ceuta, o enclavă spaniolă din Nordul Africii, imigranții se află pe teritoriul UE.

În aceeași zi, ziarul Heraldo de Aragon a scris că municipalitatea din Zaragosa a aprobat folosirea burkini (care acoperă întreg trupul femeilor) în ștrandurile publice, dar a interzis folosirea tricourilor sau altor veșminte care acoperă corpul parțial.

26-27 iulie. În două zile, Salvamento Maritimo a salvat 1302 imigranți, majoritatea africani, aflați pe 79 de plute, în Strâmtoarea Gibraltar și în Mediterana de Vest.

27 iulie. Guvernul spaniol a aprobat un program care oferă asistență sanitară universală tuturor imigranților care pun piciorul pe pământul Spaniei.

28-29 iulie. Salvamento Maritimo a salvat 581 de imigranți, majoritatea africani, aflați la bordul a 39 de plute în Strântoarea Gibraltar și în Mediterana de Vest. Alte câteva zeci au debarcat pe o plajă de nudiști din Tarifa, în timp ce alți 50 au ajuns pe țărmul Cartagenei.

29 iulie. Noul lider al Partidului Popular, Pablo Casado, a avertizat că imigrația de masă în Spania nu este sustenabilă. Stânga spaniolă a luat foc. Partidul Socialist de guvernământ l-a acuzat pe Casado de xenofobie, fascism, extremism și rasism.

30 iulie. Ziarul El Pais a scris că guvernul spaniol a plătit mii de euro pentru a repatria membrii familiilor jihadiștilor care au plecat din Spania să lupte în Siria și Irak. În unele cazuri, banii au folosit la plata unor traficanți de ființe umane pentru a scoate familiile în afara zonelor de conflict de la frontiera turcă și a biletelor de avion până în Spania.

31 iulie. Poliția a anunțat că celula islamistă care a efectuat atacurile  teroriste de la Barcelona din 17 august 2017 plănuia să atace catedrala Sagrada Familia și stadionul Camp Nou al echipei lui Messi.

În aceeași zi, ministrul de Externe Josep Borell a declarat că Europa are nevoie de imigrație în masă pentru a compensa rata scăzută a natalității.