Ai lângă tine o persoană care manifestă un astfel de comportament? Sindromul este fără dubii

Ai lângă tine o persoană care manifestă un astfel de comportament? Sindromul este fără dubii

Probabil că toți manifestăm uneori unele tendințe narcisiste, dar se poate să ai un coleg la birou care arată acele tendințe mult mai des. Asta nu înseamnă că au o boală mintală diagnosticabilă, cum ar fi tulburarea de personalitate.

Un coleg cu tendințe narcisiste nu se va lăuda doar, ci se va înfrumuseța. S-ar putea să auzi lucruri precum „Am salvat întreaga companie anul trecut” sau „Toată lumea îmi cere întotdeauna ajutorul pentru că sunt singurul care știe să facă lucrurile să se întâmple pe aici”. Deși pot părea că sunt plini de ei, cel mai probabil ei ascund nesiguranțe adânc înrădăcinate despre faptul că nu sunt suficient de buni.

Modul în care se comportă un narcisist

Sensul lor delicat depinde de faptul că sunt ținuți în mare respect, așa că nu pot tolera să audă ceva nefavorabil despre ei înșiși. Mecanismul lor de apărare este probabil agresiunea. Ei pot răspunde la critici țipând, amenințând sau aruncând insulte. Vor fi disperați să demonstreze că persoana care oferă feedback-ul este incompetentă și inadecvată.

Persoanele cu tendințe narcisiste sunt adesea destul de fermecătoare. Folosesc lingușirea și bunătatea de scurtă durată pentru a convinge oamenii să facă treaba în locul lor. Ei pot juca rolul victimei, spunând povești care să nu aibă legătură cu realitatea. Apoi, profită de simpatia colegilor convingându-i să le facă favoruri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ei nu vor să pară că nu știu ce fac, așa că, dacă greșesc, vor da rapid vina pe alții, adesea într-un mod degradant. Când nu pot da vina pe anumiți oameni, ar putea da vina pe companie. Internetul lent, software-ul imposibil și lipsa spațiului pe birou pot fi câteva dintre lucrurile care îi împiedică să facă un anumit lucru.

Cum reacționați în cazul unui coleg narcisist

De asemenea, se așteaptă să primească un tratament special de la toți cei din jurul lor. Ei pot cere cel mai mare birou sau pot insista să fie scutiți de la întâlniri. Simțul lor exagerat de importanță personală este probabil să se uzeze destul de repede în cazul majorității oamenilor, dar pot fi câțiva oameni care cred că ar trebui să fie venerați.

Un coleg de serviciu cu tendințe narcisiste nu va încuraja pe nimeni altcineva. De fapt, ei sunt susceptibili să deranjeze pe oricine primește recunoaștere. S-ar putea să-i auzi spunând lucruri de genul: „Ei bine, ea a fost promovată doar pentru că flirtează cu șeful” sau „El a încheiat afacerea aia doar pentru că am pus deja bazele”.

Un coleg de muncă cu tendințe narcisiste iubește atenția, chiar dacă este negativă. Deși nu le puteți controla comportamentul, puteți controla modul în care răspundeți. Ignorarea încercărilor de a dovedi că sunt cei mai buni ar putea fi cel mai sănătos lucru pe care îl poți face pentru tine și pentru ei, potrivit Business Insider.