Ai încerca? Senzaţiile TARI din HOTELUL-puşcărie. Totul e paranormal
- Angelo Tăutu
- 11 decembrie 2014, 14:21
Se spune că sute de prizonieri au murit aici, mulţi dintre ei împuşcaţi în cap.
Închisoarea militară Karosta din Letonia, a fost folosită de nazişti şi sovietici în secolul 20. Se spune că sute de prizonieri au murit aici, mulţi dintre ei împuşcaţi în cap.
În prezent, clădirea a fost transformată într-un hotel cu tematică specifică detenţiei, unde oaspeţii pot semna un acord să fie trataţi ca nişte deţinuţi reali.
Situată în oraşul Liepaja, închisoarea Karosta este una dintre atracțiile turistice cele mai cunoscute din Letonia. Turiştii pot vizita centrul de detenţie şi să înveţe istoria oribilă a acestui loc, pot vizita şi muzeul închisorii şi chiar să-şi rezerve un sejur într-una din celule. Karosta nu este singura puşcărie din lume transformată în hotel, dar se diferenţiază prin faptul că permite vizitatorilor să experimenteze viaţa autentică de puşcăriaş, în condiţiile perioadei comuniste.
Somnul în celulă
Probabil unii cred că este doar o strategie de marketing, pentru a atrage clienţi, dar un sejur la închisoarea Karosta nu este o plimbare prin parc. Pentru a se asigura că nu există plângeri, oaspeţii sunt obligaţi să semneze un acord, prin care le este adus la cunoştinţă că vor fi trataţi de personalul calificat ca nişte prizonieri. Asta include somnul în celulă pe o saltea veche aşezată pe nişte scânduri din lemn, mesele servite prin uşile blocate cu zăbrele, abuzul verbal al gărzilor şi urmarea instrucţiunilor fără împotrivire. Nerespectarea codului strict de conduită este pedepsită prin exerciţiu fizic şi lucrări de curăţenie în jurul închisorii.
Se deschid de la sine
Site-ul hotelului Karosta, reaminteşte tuturor persoanelor care vor să încerce, că această experienţă este considerată brutală, dar este în întregime alegerea lor, şi dacă tratamentul la care sunt supuşi oaspeţii nu este suficient de intens pentru a-i speria, personalul este mai mult decât fericit să le spună povești despre activitatea paranormală din închisoare. Becurile care se deşurubează, uşile care se deschid de la sine, sunetele de lanţuri de pe holuri, şi prezenţele reci care nu sunt de pe Pământ, sunt doar câteva dintre lucrurile despre care vorbeşte personalul.
Dacă ar exista fantome, probabil unul dintre puţinele locuri unde le-ai putea găsi, este închisoarea Karosta, datorită unei activităţi paranormale ieşite din comun.
Iniţial construit ca infirmerie în 1900, acest loc a fost folosit ca închisoare militară de către ambele regime. În timpul celui de-al 2-lea război mondial, naziştii au condamnat dezertorii letoni la moarte, şi i-au executat în curte. Să vă faceţi o idee despre cum se simţeau deţinuţii în acest loc, camera de izolare are un mesaj criptic deasura uşii: izeja nu Elles, ceea ce în letonă înseamnă, ieşirea din iad.