Toate acestea sunt posibile datorită unor inovații făcute în orășelul Porthcawl din Țara Galilor, care a luat decizia adaptării unor cabine de WC pentru a descuraja vandalismul și comportamentele antisociale.

Astfel, dacă „te simte” că vrei să faci sex sau să iei droguri, cabina va începe să te stropească cu apă și va porni și o alarmă cu sunet extrem de pătrunzător, explică Sky.com.

Orașul Porthcawl se află la malul mării, iar edilii vor să instaleze toalete publice care să oprească activitatea sexuală stropindu-i pe ocupanți cu apă: podeaua va fi sensibilă la greutate, astfel că jetul este acționat de îndată ce intră mai mult de o persoană în spațiul respectiv.

În plus, cabinele vor fi dotate și cu senzori de mișcare, astfel că orice gest brusc va declanșa jetul de apă și alarma, iar ușile s-ar deschide automat.

Același jet de apă va fi folosit și pentru a preveni fumatul sau consumul de droguri în incintă, iar pereții și podeaua vor fi rezistente la graffiti.

Primăria din Porthcawl are în vedere și împiedicarea celor care încearcă să doarmă în spațiile publice, astfel că ușa toaletelor se va bloca peste noapte.