Evenimentul Zilei > Actualitate > Agitație printre jurnaliști și politicienii din teritoriu
Agitație printre jurnaliști și politicienii din teritoriu

Agitație printre jurnaliști și politicienii din teritoriu

Înainte de anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor de la ora 21.00, sediul ACL de pe Bulevardul Kiseleff era mai degrabă plin de ziariști decât de politicieni. Majoritatea au primit indicații să se afle în colegiile lor de parlamentari sau în teritoriu, astfel că în jurul ora 18.30, la sediul ACL se aflau doar purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu, secretarul general al partidului, Marian Petrache, Tudor Barbu vicepreședintele Eduard Hellvig, și deputatul Cristina Pocora. Într-o conferință de presă, Gorghiu a solicitat demisia de urgență a prefectului de București, pentru că nu respectă dreptul oamenilor la vot și nu pune la dispoziția cetățenilor suficiente formulare, pentru a putea vota și cei care sunt în afara localităților.

În armata de jurnaliști aflată la sediul ACL, principala preocupare era cea a aflării celor mai noi rezultate de la exit-poll-urile partidelor. În jurul orei 19.00, rezultatele parțiale ale PSD și ACL arătau o diferență între Victor Ponta și Klaus Iohannis între 7 și 9%, în favoarea premierului. Astfel, Ponta avea în jur de 38-39%, în timp ce Iohannis avea între 29% și 31%. După ce a votat la Sibiu în cursul dimineții, prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, a sosit la sediul de campanie în jurul orei 19.30, acesta anunțând că va sosi în jurul orei 19.15. Primarul Sibiului nu a făcut declarații la sosire și a intrat pe ușa din spate. I-a salutat pe jurnaliști, spunând „Bună seara” și întrebat ce mai face, el a răspuns sec, în stilul caracteristic: „Foarte bine”.

Cu doar câteva minute înainte de închiderea procesului de votare în România, de la sediul ACL, prim-vicepreședintele ACL Cătălin Predoiu a solicitat demisia lui Titus Corlățean din funcția de ministru de Externe, pentru modul în care a fost organizat procesul de vot în Diaspora.