Agent de pază şi lucrător comercial, meseriile cu cele mai multe oferte pe piaţa locurilor de muncă din Bucureşti

Agent de pază şi lucrător comercial, meseriile cu cele mai multe oferte pe piaţa locurilor de muncă din Bucureşti

6.197 de locuri de muncă sunt vacante în Capitală, potrivit Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM), 3.691 dintre acestea fiind destinate muncitorilor calificaţi.

Într-un top cinci al meseriilor cu cea mai mare pondere pe piaţa forţei de muncă, la nivel de Capitală, conduce detaşat, cu 1.216 locuri de muncă vacante, oferta pentru agenţi de pază, salariul care poate fi încasat în cazul acestei meserii ajungând variind între minimum pe economie şi maximum 1.800 lei, cât oferă firmele cele mai bine cotate din branşă.

Pe locul secund, cu un salariu care poate ajunge la 2.000 de lei, se clasează oferta pentru lucrători comerciali, nu mai puţin de 548 de oferte având la dispoziţie bucureştenii pentru a se orienta spre această îndeletnicire. Locul trei în topul cu pricina este ocupat de profesia de casier încasator. 220 este numărul ofertelor pentru această meserie care poate aduce câştiguri, funcţie de firma ofertantă, de până la 2.400 de lei.

Codaşele topului, dar cu un număr de oferte sensibil mai mare decât alte profesii oferite de angajatori (sunt 330 de îndeletniciri pentru care pot opta cel puţin peste 6.000 de oameni cărora li se oferă oportunitatea unui loc de muncă) sunt operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje şi materiale sintetice, care oferă 135 locuri de muncă, şi zugrav, cu 93 oferte de serviciu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Şi într-un caz, şi în altul, salariile pot ajunge la un maximum de 2.500 de lei. „Agenţia noastră este un intermediar pe piaţa forţei de muncă, în sensul că preluăm anunţurile de oferte ale diferitelor firme interesate în găsirea lucrătorilor pentru meseriile care asigură obiectul lor de activitate şi le facem publice, ajutând totodată persoanele care sunt în evidenţele noastre şi îşi caută un loc de muncă să se integreze sau reintegreze, după caz, în câmpul muncii“, a declarat pentru EVZ Borţea Halmaghi Nicoleta, mediator în cadrul AMOFM.