Indiferent de buget, fie mai mic sau mai mare, pur și simplu nu mai contează deoarece trăim vremuri grele în această perioadă. Iar doriți să vă gestionați mai bine bugetul, reducerea cheltuielilor poate fi o provocare. Chiar dacă vă monitorizați deja îndeaproape cheltuielile, este posibil să existe costuri pe care le puteți reduce sau chiar elimina.
Pentru a începe, urmăriți-vă cheltuielile timp de o lună și apoi determinați dacă fiecare articol este o cheltuială fixă, variabilă sau discreționară. Pentru fiecare tip de cheltuială, există diferiți pași pe care îi puteți face pentru a încerca să reduceți risipa. De exemplu, o cheltuială fixă are o sumă obișnuită lună la lună, cum ar fi ipoteci, chirie și anumite alte cheltuieli. Deși mutarea poate fi o schimbare semnificativă, modificările altor cheltuieli fixe se pot adăuga pe listă.
Modalități de tăiere
Dacă apartamentul tău are mai mult spațiu sau facilități decât ai nevoie de fapt, mutarea într-un spațiu mai mic și mai accesibil poate avea un impact semnificativ asupra bugetului tău.
Verificați detaliile poliței de asigurare auto, cum ar fi cât de mult vă așteptați să conduceți în fiecare an. Dacă plătiți pentru mai mult decât ceea ce conduceți de fapt, luați în considerare revizuirea nevoilor dvs. de asigurare și cumpărarea unei noi cotații.
Dacă aveți un plan pentru smartphone, luați în considerare serviciile pe care le oferă abonamentul, nu luaţi mai multe decât aveți nevoie de fapt. Trecerea la un plan mai economic vă poate oferi un preț mai accesibil și puteți obține în continuare serviciile de care aveți nevoie.
Opriţi dispozitivele electrice după utilizare
Există mai multe moduri de a reduce costurile în casă. De exemplu, dispozitivele electrice care rulează non-stop în modul stand-by. Aceasta costă energie electrică, așa că ar trebui să-l opriți complet după utilizare.
Câteva reguli generale pentru a face economie la consumul de energie şi gaze:
-deschiderea ușii frigiderului trebuie evitată cât mai des sau menținută deschisă cât mai scurt;
-porniți mașina de spălat vase și mașina de spălat rufe numai când sunt complet pline;
-un suport de uscare este la fel de potrivit pentru uscarea textilelor ca un uscător de rufe;
-un capac trebuie să fie întotdeauna pe oală atunci când gătiți.
În sezonul rece, temperatura camerei joacă un rol major. Fiecare grad mai puțin economisește șase la sută din energie. Ferestrele și ușile trebuie să fie bine închise. De altfel, dacă pierdeţi căldură pe la ferestre şi uşi, puteţi rezolva problema cu bandă de etanșare.
Cum puteți face economie la combustibil
Cel mai simplu mod de a economisi din mobilitate este să lăsați mașina acasă. Deci, de preferință, utilizați bicicleta sau e-bike pentru a evita utilizarea combustibilului scump. În caz contrar, puteți face echipă cu alții pentru a împărți tariful.
„În principiu, este recomandabil să se formeze carpool-uri”, spune expertul ÖAMTC Nicola Junick. În cele mai multe cazuri, fie vecinii, fie colegii de serviciu care trebuie să parcurgă o distanță similară sunt ideali. Alternativ, Junick se referă la o serie de platforme de internet pentru formarea carpool-urilor. Carpool reprezintă împărțirea călătoriei cu autovehiculul astfel încât într-o mașină să călătorească mai mult de o persoană.
La realimentarea cu combustibil, comparați prețurile între furnizori. Prețurile tind să fie mai mici în general în prima parte a zilelor de duminică şi luni. Junick vede un potențial mare de economisire în stilul de condus, și anume cu până la 20% mai puțin combustibil. Așa că nu conduceți la viteze foate mari și accelerați doar atunci când se impune. În plus, motorul trebuie oprit dacă mașina staționează câteva minute.
Nu aruncaţi în coşul de la supermarket lucruri inutile
Când faceți cumpărături, ar trebui să respectați câteva reguli generale. În primul rând, Nina Eichberger de la Asociația pentru Informarea Consumatorului (VKI) recomandă să nu mergi niciodată la un supermarket flămând. Și să aveţi întotdeauna o listă de cumpărături pentru a evita achizițiile impulsive.
În magazin ar trebui să comparați prețurile acelorași produse, prin care se aplică următoarea regulă generală: produsele la nivelul ochilor sunt cele mai scumpe. „Ar trebui să urmăriți prețul de bază, adică prețul pe kilogram sau pe litru, și să nu vă lăsați păcăliți de dimensiunile ambalajului”, a mai explicat Eichberger.
Reducerea cheltuielilor poate implica schimbări majore ale stilului de viață, dar și ajustări modeste ale modului în care cheltuiți. Evitarea cheltuielilor excesive vă poate ajuta, de asemenea, să obțineți succes financiar pe termen lung, informează wellsfargo.com.