Află din noul număr Capital care este situația fotbalului românesc sub mandatele Președintelui Răzvan Burleanu

Află din noul număr Capital care este situația fotbalului românesc sub mandatele Președintelui Răzvan Burleanu

Luna aceasta, revista Capital pune la dispoziție cititorilor săi o analiză completă a situației critice a fotbalului românesc de la primul mandat al Președintelui Răzvan Burleanu și până la cel actual.

Răzvan Burleanu a cochetat cu fobalul, arbitrajul și funcțiile publice. Până în momentul candidaturii la FRF, acesta a reușit să își formeze legături în cercurile de putere ale țării până la cel mai înalt nivel. Acesta a ajuns la cel de-al treilea mandat de președinte al FRF, într-un simulacru de alegeri fără să aibă un competitor.

În anul 2014 a promis că va limita mandatele de la federație la două și că va duce Naționala în primele zece locuri mondiale. Astăzi, când Burleanu și-a bătătorit drumul spre eternitate pe fotoliul de la Casa Fotbalului, România ocupă un jenant loc 54 și campioana țării, CFR Cluj, este eliminată din primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Venit cu fast, dintr-un așa numit sport, în care România domina Europa, Răzvan Burleanu și-a arătat repede limitele. Opt ani mai târziu, Naționala României găsește cu greu adversari contra cărora să fie competitivă și stadioane în țară pe care să nu fie hulită. Până în 2014, România câștigase patru titluri europene din tot atâtea participări. Între timp, naționala țării noastre a reușit cucerirea altor două Campionate Europene (2014 și 2015), precum și două locuri trei la Campionatul Mondial (2015 - primul desfășurat și 2019).

Ne puteți urmări și pe Google News

Așadar, fotbalul românesc se află în impas de la numirea lui în funcție? Răspunsul îl poți afla din articolul pe larg al revistei Capital, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro

Tot în revista Capital te poți inspira din 5 idei de afaceri cu o investiție sub 5.000 de euro. Banii sunt unul dintre elementele fără de care nu te poți „mișca”, mai ales în ziua de astăzi, când fenomenul consumerismului a luat amploare. De accea, echipa Capital vă propune 5 idei de afaceri pentru cei care doresc să depașească problemele cu care ne confruntăm la nivel mondial. Ideile de bussines cuprind o gamă destul de largă, de la servicii de estetică până la comerț national și international. Vezi care sunt acestea din noul număr al revistei Capital, disponibilă la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro

Un alt subiect de larg interes expus în revista Capital din această lună este și cel referitor la modalitate prin care România poate să încaseze mai mult la buget.

Preocupările și recomandările UE și OECD impun ca și România să analizeze aprofundat și să elimine lacunele legislative care permit atât diminuarea impozitelor și taxelor cât și o concurență neloială, cu grave distorsiuni concurențiale pe piață în cazul aranjamentelor transfrontaliere ce au ca scop obținerea de avantaje fiscale.

Optimizarea fiscală practicată de entitățile afiliate și implementată cu consultanța specializată în materia dosarului prețurilor de transfer și a transfer-pricing-ului îmbracă în unele cazuri forme standardizate de planificare agresivă prin utilizarea schemelor de optimizare fiscală agresivă și prin efectuare de aranjamente transfrontaliere cu scopul obținerii de avantaje fiscale.

Din analiza economiilor statelor și a tranzacțiilor a rezultat că mai mult de 60% din totalul tranzacțiilor (UE) reprezintă tranzacții intra-grup, desfășurate între entitățile afiliate.

În România nu există o raportare și niciun studiu referitor la cuantumul tranzacțiilor intra-grup. În acest sens, având în vedere amploarea și impactul semnificativ al acestor tranzacții, se impune identificarea măsurilor ce pot fi demarate în vederea stabilirii procedurilor de declarare și control la autoritățile fiscale (ANAF) în ceea ce privește tranzacțiile între entitățile afiliate (rezidente și nerezidente) în vederea efectuării analizelor de risc asociate prețurilor de transfer practicate. Mai multe despre aceste proceduri și măsuri afli din noul număr Capital.

În plus, ai și supliment Logistică și Transporturi: despre cei mai puternici dezvoltatori logistici din ţară şi cea mai performantă companie de transport din România

Articolele complete le găsești în revista Capital, disponibilă la punctele de difuzare a presei în perioada 19 august – 22 septembrie și online pe www.agoramag.ro.

Dacă vrei să primești revista acasă sau la birou, poți opta pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-capital