Află ce se poate face cu 1.800 de tone de deșeuri

Află ce se poate face cu 1.800 de tone de deșeuri

În luna septembrie, Asociația Recolamp, organizaţie non-profit, fondată în anul 2007 a împlinit șapte ani de activitate și peste 1.800 de tone de deșeuri colectate.

Cantitatea de deșeuri colectată reprezintă aproximativ 8 milioane de becuri, neoane și corpuri de iluminat.

"Practic, dacă am pune împreună într-un loc toate aceste deșeuri, am construi 5 blocuri de 4 etaje, cu câte 4 apartamente de locuit pe fiecare etaj. Cu spijinul tuturor celor implicați: producători, colectori și reciclatori autorizați, autorități, generatori de deșeuri - instituții de stat și private, populație și membrii echipei Recolamp, am reușit ca în acești primi șapte ani de activitate să împiedicăm toate aceste deșeuri periculoase să ajungă în gropile de gunoi. Noi le-am preluat și le-am reciclat" a declarat Béla Kovács, Directorul General al Asociației.

“Misiunea noastră, încă de la început, a fost să informăm consumatorii și să le punem la dispoziție o infrastructură care să le permită să colecteze separat și corect deșeurile din echipamente de iluminat. Am produs și amplasat containere specializate la peste 10.000 de generatori de deșeuri din întreaga țară și, în medie, lunar, 400 de companii ne solicită în prezent să le ridicăm deșeurile colectate în recipientele asociației”, a adăugat Kovács.

În continuare, orice instituție de stat sau privată din România poate avea acces gratuit la sistemul de colectare gestionat de Recolamp, pentru a preda deșeurile de echipamente de iluminat generate din activitatea proprie, respectându-și, totodată, și obligațiile legale de mediu ce îi revin.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News