Evenimentul Zilei > Actualitate > ”Aferim!” a rulat în PREMIERĂ, aseară, la Timișoara I FOTO
”Aferim!” a rulat în PREMIERĂ, aseară, la Timișoara I FOTO

”Aferim!” a rulat în PREMIERĂ, aseară, la Timișoara I FOTO

Filmul ”Aferim!”, cea mai premiată producţie românească a momentului, a fost prezentat, aseară, în premieră naţională la Timişoara. Produs de Ada Solomon, alături de un co-producător timișorean, filmul lui Radu Jude a obţinut Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de Film de la Berlin. ”Aferim!” va rula în cinematografe abia din 13 martie.

Pelicula a fost prezentată la Timișoara într-o primă avanpremieră de gală, în prezența actorilor principali șia  producătorilor. De asemenea, la Timișoara a fost adusă și statueta ce reprezintă premiul câștigat la Berlin. Ada Solomon a ținut să precizeze că “Aferim!” este cel mai complex proiect la care a lucrat în cei 20 de ani de când face meseria aceasta. Filmul a readus la viaţă lumea din Valahia secolului al XIX-lea. Până să câștige Ursul de Argint la Berlin, echipa realizatoare a muncit doi ani şi jumătate pentru documentare şi alte cinci săptămăni pentru filmare.

Coproducătorul timișorean, omul de afaceri Ovidiu Șandor a explicat de ce s-a decis să se implice în realizarea acestui film. ”Din start mi s-a părut extrem de interesant subiectul și scenariul și mi-a fost foarte clar faptul că “Aferim!” va fi diferit de orice film istoric românesc. M-am decis să mă implic în realizarea acestui film din dorința de a ajuta o echipă de oameni talentați, de a ajuta un proiect deosebit, am făcut-o din curiozitate”.

”Actorul Teo Corban joacă rolulul lui Constandin, un zapciu din secolul al XIX-lea care primeşte misiunea de a prinde un sclav rom fugit de la curtea unui boier”, afirmă Ada Solomon, producătorul filmului ”Aferim!”.

”Este un personaj dintr-un scenariu de epocă, un gen de film care nu s-a mai făcut după revoluţie şi evident că nici eu nu am jucat un asemenea tip de personaj”, precizează Alexandru Dabija, actor.

Lungmetrajul “Aferim!” va rula în cinematografele din România din 13 martie.( Fotografii: Adrian Pîclișan)