În rechizitoriul transmis Tribunalului Dolj procurorii arată că în perioada 2011- 2012, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile (restructurarea/reconversia a 85 ha viță de vie dintr-o comună din județul Dolj), omul de afaceri, folosind cu rea – credință patru documente justificative ale sumelor declarate, ar fi solicitat și obținut de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) suma totală de 3.467.712 lei.

DNA menţionează că documentele respective, emise de către societăți comerciale cu sediul în Italia, nu ar fi atestat cheltuieli efectuate în mod real pentru realizarea investiției, în sensul că lucrările menționate în cuprinsul lor nu ar fi fost executate de către entitatea emitentă a facturilor.

Totodată valoarea mărfurilor (plante de viță de vie, îngrășăminte) la care se face referire în cuprinsul documentelor ar fi fost artificial majorată.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 3.042.712 lei.