Oamenii lui Ilan Șor, prezenți în avionul care a alertat autoritățile de la București. Update

Oamenii lui Ilan Șor, prezenți în avionul care a alertat autoritățile de la București. Update Aeroportul Otopeni. Sursa foto: Arhiva EvZ

Update. Oamenii lui Ilan Șor se aflau în avionul care a pus pe jar autoritățile din Capitală.  Aceștia zburau pe cursa Erevan - Chișinău,

Date legate de incident au relatate inclusiv de deputata Marina Tauber, cunoscută ca fiind apropiată a oligarhului fugar prorus.

Tauber susține că autorităţile de la Chişinău nu au lăsat aeronava să aterizeze. Totodată, ea a precizat că la bord se aflau vârstnici care aveau nevoie de asistență medicală. În plus, ea a menționat că în aeronavă se aflau și persoane care au luat parte la Congresul blocului politic moldovenesc „Victorie”.

Incident la Aeroportul Otopeni. Trupele speciale ale Serviciului Român de Informații (SRI) au mers de urgență, vineri, la Aeroportul Otopeni, după ce un avion, care urma ajungă la Chișinău, a cerut să facă o escală neprogramată la București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar fi vorba despre un scandal la bordul aeronavei și despre amenințări făcute de unii dintre pasageri.

Alt incident grav pe Aeroportul Otopeni

Luna trecută, un avion Airbus 330 al companiei Turkish Airlines, cu aproape 270 de oameni la bord, a lovit mai multe balize și a distrus un panou de marcaj la decolarea de pe aeroportul Otopeni. Aeronava a suferit avarii la trenul de aterizare, care au fost constatate după ce a aterizat la Istanbul. Incidentul este considerat ca fiind „grav”, potrivit unui raport preliminar al Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS).

Aeroportul Otopeni

Aeroportul Otopeni. Sursa foto: EVZ

Incidentul a avut loc pe 17 aprilie și a implicat un avion Airbus A330-343E al companiei Turkish Airlines, cu 258 de pasageri și 10 membri ai echipajului la bord, care a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Otopeni) și a aterizat la Istanbul.

Aeroport Otopeni

Aeroportul Otopeni.Sursa foto: 143180881 © Akakshu | Dreamstime.com

10 balize au fost distruse

„Ulterior decolării aeronavei înmatriculată TC-LOC, pe timpul controlului stării pistei de decolare/aterizare, personalul care administrează suprafața de mișcare a constatat distrugerea unui număr de 10 balize marginale pe partea de Nord a pistei 26L precum și a unui panou de informare care indică ieșirea de pe calea de rulare G. De asemenea, a fost constatată și exfolierea unei porțiuni din acostamentul pistei, pe partea de Nord, pe lungimea zonei în care balizele au fost sparte”, se arată în raportul AIAS.

Probleme tehnice la aterizare

Avionul a aterizat la ora 23:27 pe aeroportul Istanbul, unde a fost pe una din căile de rulare „în urma raportării de către echipaj a unei probleme tehnice la trenul de aterizare față”. „Administratorul AIHCB a procedat la înlocuirea imediată a balizelor sparte, fără a interfera cu traficul aerian, astfel încât deteriorarea suprafeței de mișcare să fie eliminată fără a fi nevoie de emiterea unui mesaj NOTAM pentru suspendarea operațiunilor aeriene de pe pista 26L”, mai precizează raportul preliminar întocmit de AIAS, în care incidentul este catalogat ca fiind „grav”.