Adversarii lui Trump  au uitat de pandemie. Democrații încurajează demonstrațiile de masă!

epa08453480 US Secret Service form a line outside the White House as protestors attempt to breach their barricade during a protest over the Minnesota arrest of George Floyd, who later died in police custody, in Washington, DC, USA, 30 May 2020. A bystander's video posted online on 25 May, appeared to show George Floyd, 46, pleading with arresting officers that he couldn't breathe as an officer knelt on his neck. The unarmed black man later died in police custody. On 29 May, Hennepin County Attorney Mike Freeman announced third degree murder charges against the Minneapolis police officer who killed George Floyd. EPA/JIM LO SCALZO

Singurul principiu pe care reprezentanții Partidului Democrat din SUA îl mai respectă este de a folosi orice mijloace pentru a împiedica realegerea lui Donald Trump la scrutinul din noiembrie. Așa se face că primarii democrații din marile orașe au început să cheme la încălcarea regulilor pe care ei le-au impus.

După  măsurile stricte de carantină și restricționare a deplasărilor,  acum, democrații  s-au transformat în campionii demonstrațiilor de masă,

Nici nu e de mirare, tema rasismului e foarte importantă pentru progresiști, așa că  e normal să-i încurajeze pe manifestanții care  denunță moartea tânărului  George Floyd în timp ce se afla  în custodia poliției. Mai ales că democrații îl acuză pe Trump de rasism cu orice ocazie. Exemplele amneziei democraților sunt nenumărate. În aprilie, primarul din New York, Bill de Blasio, avertiza comunitatea evreiască despre faptul că „vremea avertismentelor a trecut”, în legătură cu o înmormântare care nu ar fi respectat regulile distanțării sociale. Ieri, însă, cu privire la demonstrațiile masive, de Blasio a anunțat că a onorat întotdeauna protestele pașnice, notează Fox News.

Primarul din Minneapolis Jacob Frey, cel care a afirmat că prezența fizică a credincioșilor în biserici ar putea provoca un  „dezastru în ceea ce privește sănătatea publică” și a interzis adunările mai mari de 10 persoane, acume a dat ordin să li se împartă măști miilor de manifestanți. Frey este, de altfel, cel care a lăsat să ardă o stație de poliție afirmând că a fost cea mai bună soluție pentru siguranța polițiștilor și a demonstranților.

Primărița din Washington D.C. Muriel Bowser cea care-i amenința cu amenzi de 5000 de dolari sau 90 de zile după gratii pe cei care nu respectau ordinul de a sta acasă, acum este trup și suflet de partea protestatarilor. ”Ne strigăm durerea  pentru sutele de ani de rasism instituțional, Oamenii sunt obosiți, supărați, furioși și disperați să obțină schimbarea”.

Nici primarul din Los Angeles, Eric Garcetti nu face excepție. În martie amenința firmele care ar fi îndrăznit să-și redeschidă activitatea că le va tăia curentul electric și apa ca să le pedepsească pentru un asemenea comportament „iresponsabil și egoist”.

Acum, însă, încurajează manifestațiile de masă, chiar dacă deplânge violențele. „Am protejat întotdeauna dreptul locuitorilor de a-și face vocea auzită și putem astăzi conduce mișcarea împotriva rasismului fără teamă de violență și vandalism”. Fără teamă de violențe e, probabil, o figură de stil, Demonstrațiile care au urmat morții lui George Floyd, potrivit Fox News, au produs deja câteva decese, bătăi cumplite și uriașe daune materiale.

În tot acest delir, doar primarița din Atlanta, Keisha Lance Bottoms, și-a păstrat capul pe umeri. "Dacă ați protestat aseară, probabil că va trebui să mergeți să faceți un test COVID săptămâna aceasta.  În America încă face ravagii o pandemie care ucide persoane de culoare în număr mare", a declarat ea. Keisha Lance Bottoms este, însă, în minoriate printre democrați, care au început să lanseze declarații fără nicio acoperire.

Un exemplu este Susan Rice, fostul consilier pe probleme de securitate națională a lui Obama, care a încercat să arunce vina pentru incidentele violente asupra rușilor, afirmând că astfel de incidente sunt copiate după manualul lor de diversiune și că probabil sunt implicați. La rândul său, primarul din Minneapolis a spus sâmbătă că autoritățile au crezut că extrema dreaptă  și „instigatorii din afara statului” ar putea fi în spatele protestelor, iar guvernatorul Minnesota, Tim Walz, a mai susținut că majoritatea protestatarilor arestați erau din afara Minneapolisului și au căutat să profite de haos.

Rapoartele arestărilor au demonstrat, însă, că 86 la sută dintre cei prinși de forțele de ordine locuiau în zona metropolitană  Minneapolis.