Evenimentul Zilei > International > Adulter în casa regală a Spaniei: Juan Carlos s-a iubit cu o aristocrată germană pe care voia s-o facă regină
Adulter în casa regală a Spaniei: Juan Carlos s-a iubit cu o aristocrată germană pe care voia s-o facă regină

Adulter în casa regală a Spaniei: Juan Carlos s-a iubit cu o aristocrată germană pe care voia s-o facă regină

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, a avut o relație extraconjugală care a durat cel puțin zece ani de zile, în perioada în care se afla pe tronul Spaniei, se arată într-o carte recent apărută care subliniază faptul că amanții trăiau ca și cuplu.

Juan Carlos era așa de topit după frumoasa Corinna zu Sayn-Wittgenstein, o aristocrată de origine germană, cu 28 de ani mai tânără decât el, încât chiar a intenționat să divorțeze la un moment dat de soția sa, regina Sofia, potrivit volumului „Final De Partida” (Sfârșitul jocului) scris de Ana Romero și al cărei prim tiraj s-a epuizat în doar câteva ore.

„Ce vedeți în această carte? Ei bine, viața dublă pe care Juan Carlos a dus-o o perioadă lungă de timp, o viață dublă care în cele din urmă nu a mers așa cum și-ar fi dorit”, a precizat autoarea, fost corespondent regal pentru cotidianul El Mundo, cu ocazia lansării din Madrid.

Relația s-ar fi sfârșit în 2014 după ce Juan Carlos a abdicat în favoarea fiului său, Felipe. Ana Romero spune că volumul său se bazează pe mărturiile a zeci de surse din apropierea casei regale care i-au acordat, sub protecția anonimantului, peste 100 de interviuri edificatoare în sensul celor menționate mai sus. Juan Carlos, acum în vârstă de 77 de ani, s-a căsătorit cu regina Sofia în 1962 și a devenit rege în 1975.