Adrian Severin, la un vot de ridicarea imunității

Adrian Severin, la un vot de ridicarea imunității

Comisia de Afaceri Juridice a Parlamentului European a votat azi în unanimitate pentru retragerea imunității europarlamentarului Adrian Severin. Raportul întocmit de eurodeputatul italian Francesco Speroni propunea ridicarea imunităţii lui Severin.

Așa cum era de așteptat a fost un vot covârşitor în favoarea ridicării imunităţii deputatului român.

Pentru ca lui Adrian Severin să i se ridice imunitatea, mai este nevoie de votul în plenul Parlamentului European, prevăzut pentru joi.

Potrivit TVR, documentul întocmit de Francesco Speroni recomanda ridicarea imunităţii eurodeputatului român. Speroni a precizat săptămâna trecută că a analizat argumentele pro şi contra din dosar şi în concluzie recomandă ridicarea imunităţii parlamentare de care beneficiază Adrian Severin, cu precizarea că se exclude restricţionarea libertăţii personale.

Ministerul Justiţiei a transmis, la 5 aprilie, preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea DNA de ridicare a imunăţii europarlamentarului Adrian Severin pentru suspiciunea de săvârşire a infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Severin a picat în plasa cu bani a ziariștilor "lobby-ști"

În 21 martie, în urma unor materiale audio video date publicităţii de ziarul britanic Sunday Times, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de Adrian Severin, membru în Parlamentul European.

Sunday Times a scris că europarlamentarii Adrian Severin, Ernst Strasser (fost ministru austriac de interne) şi Zoran Thaler (fost ministru de externe sloven) au acceptat 100.000 de euro pe an de la reporteri care se dădeau drept lobbyşti, pentru a prezenta amendamente la proiectele de directive ale UE referitoare la sectorul bancar. <iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/JTS4rpIuwAE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ulterior, ziarul a publicat cazul unui al patrulea europarlamentar implicat în scandalul "bani contra amendamente", fiind vorba despre Pablo Zalba Bidegain, din Spania, membru al Partidului Popular European.

În urma scandalului, Adrian Severin şi-a prezentat demisia din PSD la 28 martie, dar a refuzat să demisioneze din PE, în pofida cererii exprese în acest sens adresate de preşedintele PE, Jerzy Buzek, şi a aluziilor evidente venite dinspre propriul grup socialist. În prezent, Severin figurează ca europarlamentar neafiliat. CITIŢI ŞI:

  • Severin a picat în plasa cu bani a ziariştilor "lobby-işti"
  • Adrian Severin a demisionat din PSD. Vanghelie a izbucnit în lacrimi VIDEO

Ne puteți urmări și pe Google News