Adrian Năstase a fost audiat la Curtea de Apel. Fostul premier, la intrarea în sala de judecată: "Mă simt bine"

Adrian Năstase a fost audiat la Curtea de Apel. Fostul premier, la intrarea în sala de judecată: "Mă simt bine"

Năstase a ajuns în jurul orei 8.30 la Curtea de Apel Bucureşti. Fostul premier a fost adus fără cătuşe la mâini. După audieri, el şi-a retras recursul la decizia Tribunalului Bucureşti care a hotărât pe 26 iunie că a fost transferat legal de la spitalul Floreasca la spitalul Penitenciar Rahova.

UPDATE. 10.00. Fostul premier a părăsit Curtea de Apel, fără să facă declaraţii. UPDATE 9.13 La Curtea de Apel sunt şi câţiva simpatizanţi PSD, care l-au aplaudat pe fostul premier în momentul în care acesta a intrat în sala de judecată. Printre ei se află şi Codrin Ştefănescu. UPDATE 9.00 Fără a face alte comentarii, Adrian Năstase a declarat la intrarea în instituţie că se simte bine. Alături de fostul premier se află şi familia acestuia.

Curtea de Apel Bucureşti judecă astăzi recursul fostului premier Adrian Năstase la decizia Tribunalulu Bucureşti care a hotărât pe 26 iunie că Năstase a fost transferat legal de la spitalul Floreasca la spitalul Penitenciar Rahova. Imediat după tentativa de sinucid, Năstase a fost internat la Floreasca, sub pază. La cererea procurorilor, după câteva zile, acesta a fost transferat la Rahova după ce un judecător a decis că "că nu există nicio împiedicare la punerea în executare a mandatului de executare a pedepsei închisorii nr.196 din 20.06.2012, emis cu privire la condamnatul Năstase Adrian".

Judecătorii au discutat pe marginea cererii respective pe 28 iunie, iar o decizie finală a fost amânată de două ori, relatează B1TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă magistraţii decid că starea sa de sănătate nu-i permite să suporte condiţiile unui spital penitenciar, Năstase are şansa ca pedeapsa să-i fie întreruptă. Conform medicilor, Adrian Năstase suferă de mai multe afecţiuni cronice.

La începutul acestei săptămâni, el a fost mutat de la Spitalul penitenciar Rahova la Spitalul penitenciar Jilava.

La mijlocul lunii iunie, Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul "Trofeul calităţii". În dosarul respectiv a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD. La câteva ore de la pronunţarea verdictului, fostul premier a încercat să se sinucidă şi s-a împuşcat în gât cu un pistol de 9 mm.

Vom reveni cu amănunte CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta: Adrian Năstase nu a fost prietenul meu
  • Adrian Năstase a fost mutat la Penitenciarul Jilava
  • Ce îl aşteaptă pe Adrian Năstase la Jilava: cameră intimă pentru vizite, apă caldă cu program. Spitalul, lux pe lângă penitenciar
  • Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a încercat să se sinucidă | VIDEO