Evenimentul Zilei > Actualitate > Adrian Năstase: Inițiativa lui MRU, „o invenție perfidă”, pregătită „în laboratoare obscure”
Adrian Năstase: Inițiativa lui MRU, „o invenție perfidă”, pregătită „în laboratoare obscure”

Adrian Năstase: Inițiativa lui MRU, „o invenție perfidă”, pregătită „în laboratoare obscure”

Inițiativa Civică de Centru Dreapta plănuită de Mihai Răzvan Ungureanu este "o invenție perfidă", pregătită "în laboratoare obscure", scrie pe blogul său președintele Consiiului Național al PSD, Adrian Năstase. În aceeași postare, el a etichetat mișcarea Noua Republică drept un "grup proto-fascist".

"Invenţia mai nouă, dar şi mai perfidă, prin care regimul Băsescu încearcă să supravieţuiască în faţa colapsului iminent, este crearea unor ONG-uri, care să fie transformate ulterior în partide politice, aparent "noi şi curate", dar care au în spate aceiaşi păpuşari", scrie Năstase, comentând recentul anunţ al fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu potrivit căruia acesta intenţionează să creeze o organizaţie neguvernamentală denumită Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta.

"Este vorba, în mod evident, de o strategie de manipulare, (…) prin care aceeaşi Hydră cameleonică îşi ia mai multe asemănări, sperând să-i înşele în acest fel pe cetăţeni. La început a fost grupul proto-fascist denumit pompos "Noua Republică". Acum, din aceleaşi laboratoare obscure se pregăteşte moşirea "Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta". Aceste platforme politice în aşteptare au în comun trei elemente: sunt de "centru-dreapta", apropiate de PDL, reflectând, de fapt, criza băsescianismului", mai scrie fostul premier.
Năstase, "tot mai puţin preocupat de câştigurile imediate de imagine"
Acesta apreciază că România riscă să revină la etapa începutului tranziţiei, "în care imaginea publică a liderului ţinea loc şi de doctrină şi de program politic". "În loc să ajungem la o raţionalizare a vieţii politice, a eliminării urii şi patimilor personale, suntem în pericol de a reveni la violenţa ideologică de la începutul tranziţiei. Sper să avem înţelepciunea de a nu cădea pradă populismului şi demagogiei. Trebuie să apărăm instituţia partidelor politice, fundament al unei guvernări democratice, chiar dacă acest lucru pare a fi uneori foarte greu, deoarece presupune riscuri de imagine", a afirmat liderul Consiliului Național al PSD. Acesta își încheie postarea susținând: "Eu sunt tot mai puţin preocupat de câştigurile imediate de imagine, fiind preocupat de lucrurile cu adevărat importante pentru România".
CITIȚI ȘI:

  • Ungureanu a primit 3.000 de e-mailuri după ce a anunțat că va iniția o mișcare de dreapta
  • Mihai Răzvan Ungureanu înfiinţează Iniţiativa Civică. "E nevoie să trezim electoratul de dreapta"