Adrian Mutu (foto) a jucat pentru Hellas în perioada 2000-2002, fiind achiziționat de la Inter Milano. La Verona, „Briliantul” era deseori șicanat de căpitanul de atunci al echipei, Vicenzo Italiano.

Adrian Mihalcea, care a evoluat la rându-i pentru Hellas, dar după ce Mutu a părăsit echipa, a o relatat cum fostul atacant român l-a pus la punct pe Italiano. „Eu am ajuns la Verona, după Mutu. Am câteva povestioare despre el de acolo. Era căpitanul echipei, îl chema Italiano, și ne tot șicana <<Țigani, români țigani>>, la care el i-a zis <<Da, eu sunt țigan, dar rulota mea e Mercedes>>”, a povestit Adi Mihalcea la Digi Sport Matinal.

Altfel, Adrian Mutu a devenit în urmă cu câteva zile noul selecționer al naționalei U21 a României, votat în unanimitate de Comisia Tehnică a FRF.

Astfel de provocări sunt cele care îmi plac cel mai mult și cred că era și timpul, după un an și jumătate, de o altă provocare. Săptămâna trecută, chiar de ziua mea, am primit vestea. Sunt foarte onorat și în același timp e și o mare responsabilitate. Când au ales asta, nu înseamnă că noi suntem cei mai buni, sau cei mai mari antrenori.

Nu vreau să schimb nimic, la prima vedere, o să vorbesc cu Mirel ca să conturăm loturile. Vreau să văd de ce are nevoie și el la echipa mare pentru acest baraj, iar în funcție de asta voi face și eu lotul.

Ceea ce este important e ca băieții să vină concentrați, să aibă o autodisciplină și o capacitate mare de sacrificiu, pentru că avem datoria de a ieși cu tricoul transpirat de pe teren atunci când jucăm pentru echipa națională”, a spus Adrian Mutu la sosirea în România.