Adrian Mutu nu scapă de datoria către Chelsea

Adrian Mutu nu scapă de datoria către Chelsea

Tribunalul Federal Elveţian a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care Mutu e obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra.

Adrian Mutu nu scapă de datoria către clubul englez de fotbal Chelsea Londra, la care a fost legitimat între 2003 şi 2004. "Într-o decizie dată la 10 iunie 2010, Tribunalul Federal Elveţian a respins recursul formulat de Adrian Mutu la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). TAS îl condamnase pe fotbalistul român la plata unei sume de peste 17 milioane de euro fostului său angajator, Chelsea Football Club Limited (Chelsea). Adrian Mutu vs Chelsea, proces lung şi cu cântec În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au încheiat un contract de muncă pe o durată de cinci ani. La 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat acest contract cu efect imediat. Mutu, care a consumat cocaină, a fost suspendat din orice competiţie pe o durată de şapte luni. În mai 2006, Chelsea a introdus o cerere împotriva lui Adrian Mutu în vederea obţinerii de daune pentru încălcarea contractului de muncă. Prin decizia din 7 mai 2008, instanţa sportivă a FIFA a admis parţial solicitarea clubului londonez. Adrian Mutu a făcut apel la această decizie la TAS. În sentinţa din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi l-a condamnat pe Adrian Mutu la plata către Chelsea a sumei de17.173.990 de milioane de euro, plus daune. În sentinţa din 10 iunie 2010, Tribunalul federal a respins recursul formulat de Adrian Mutu împotriva sentinţei TAS. Tribunalul a respins mai întâi argumentele prin care Mutu punea la îndoială imparţialitatea a doi din cei trei arbitri care au dat sentinţa. Impresarul lui Adrian Mutu: "Vom urma alte căi de atac" Pe fond, Tribunal federal a reamintit că, în domeniul arbitrajului internaţional, nu rejudecă acest caz, aşa cum ar face o instanţă de apel, ci controlează doar anumite aspecte extrem de limitate în baza faptelor constatate în sentinţa atacată. Astfel, Tribunalul federal a examinat doar dacă daunele aduse de Adrian Mutu grupării londoneze aduc atingere valorilor esenţiale ce trebuie respectate de ordinea juridică. Tribunalul a ajuns astfel la concluzia că nu este cazul, astfel că recursul fotbalistului român este nefondat", se arată într-un comunicat dat publicităţii de Tribunalul elveţian şi citat de "France Press". Tribunalul federal a precizat că daunele pe care Mutu trebuie să le plătească nu contravin dreptului la muncă şi nu constituie o "piedică inadmisibilă în privinţa viitorului economic al fotbalistului".

Contactat de Mediafax, Victor Becali, impresarul lui Adrian Mutu, a mărturisit că habar nu are de hotărârea Tribunalului Federal Elveţian. "Nu ştiu ce a decis Tribunalul Federal Elveţian, dacă a decis sau când a decis. Vom urma alte căi de atac, pentru că sigur mai sunt", a spus Victor Becali.

Adrian Mutu a ajuns la Chelsea Londra în vara anului 2003, de la Parma, pentru 15,8 milioane de lire sterline. Mutu a fost dat afară în octombrie 2004, după ce a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline. Ulterior, Mutu a ajuns la Juventus Torino, iar mai târziu la Fiorentina. În prezent, Adrian Mutu e suspendat pentru dopaj.

Ne puteți urmări și pe Google News