Studiu: Adolescenții zilelor noastre sunt psihic cu trei ani în urma celor din anii '70

Studiu: Adolescenții zilelor noastre sunt psihic cu trei ani în urma celor din anii '70

Adolescenții din America de astăzi sunt cu aproximativ trei ani în urma celor care aveau aceiași vârstă ca și ei în anii 1970, fie că este vorba de sex, băutul de alcool, fie de găsirea unui loc de muncă.

 

Constatările publicate în revista Child Development se bazează pe analiza a șapte studii la scară largă, reprezentative la nivel național, la care au participat 8,3 milioane de adolescenți, între 1976 și 2016. Sondajele au urmărit să afle cum își petrec timpul persoanele între 13 și 19 ani, dar și cât de des s-au implicat în activități pentru adulți, cum ar fi consumul de alcool, întâlniri romantice, găsirea unui loc de muncă, conducerea automobilelor sau sexul, conform reportajului.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Adolescenții din anii 2010 "sunt mai puțin susceptibili de a avea un loc de muncă, a conduce, a dansa, a bea alcool, a ieși fără părinți și a face sex, decât adolescenții în deceniile anterioare", conform studiului.

 

Aceste schimbări au fost evidente în întreaga țară, indiferent de rasă, sex sau mediu socio-economic.

 

Traiectoria de dezvoltare pe perioada adolescenței a încetinit, observându-se că adolescenții se maturizează mai lent decât înainte, a declarat coordonatorul studiului, Jean Twenge, profesor de psihologie la Universitatea de Stat din San Diego.

"Referitor la activitățile pentru adulți, persoanele de 18 ani arată acum așa cum arătau cei de 15 ani, nu cu mult timp în urmă."

 

 

Cercetătorii au sugerat că petrecerea a mai mult timp online - obicei care s-a dezvoltat "în mod semnificativ" - ar putea reprezenta un factor important în aceste schimbări.

 

Deși unii oameni au sugerat că numărul tot mai mare de teme și activități extrașcolare ar distrage atenția adolescenților de la comportamentele adulților, studiul a constatat că nu așa stau lucrurile.

 

Timpul de efectuare a acestor activități a scăzut în rândul celor aflați în clasele a opta – a zecea (13-16 ani), fiind stabil în rândul celor de clasa a douăsprezecea (18 ani) și a studenților", a declarat acesta.

Oricare ar fi motivul, cercetătorii sunt de părere că adolescenții de astăzi nu se grăbesc să-și asume nici riscurile, dar nici responsabilitățile adulților.

"Acest nou studiu la scară largă pare a contrazice părerea des întâlnită potrivit căreia copiii ar fi forțați să se maturizeze foarte devreme în societatea noastră din ce în ce mai complexă", a declarat Michael Grosso, președintele secției de pediatrie și directorul medical al Spitalului Huntington din New York.

 

"Desigur, tendințele populației pot trece cu vederea faptul că, în cazul multor persoane și grupuri, situația poate fi diferită", a adăugat domnul Grosso, care nu a fost implicat în studiu.

Potrivit pediatrului Victor Fornari, poate rezulta și ceva pozitiv din această tendință.

 

"Dacă putem întârzia consumul de alcool și începerea vieții sexuale, acest lucru este bun, în general", a spus domnul Fornari, directorul departamentului de psihiatrie pentru copii și adolescenți din cadrul Spitalului Zucker Hillside, Glen Oaks, statul New York.

Să sperăm că adolescenții vor avea mai puține probleme legate de alcool, sarcini nedorite și boli cu transmitere sexuala, a declarat domnia sa .

Dar și creșterea timpului petrecut de copii pe internet este, de asemenea, o problemă la care ne gândim constant, a declarat acesta.