Maria Florina Rujoi dintr-o mică localitate din Munții Orăștiei, lângă Călan, împlinește în august 15 ani. O adolescentă frumoasă și inteligentă, un copil deosebit, îndrăgostită de tot ce este în jurul său, cu preocupări frumoase, cu gânduri îndrăznețe și cu o mare dragoste față de oameni.

În 7 aprilie, ca urmare a trimiterii exprese a medicilor de la Spitalul Municipal "Dr. Alexandru Simionescu" din Hunedoara, Maria este internată la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj Napoca, secția Oncologie.  După analize, vine diagnosticul implacabil: leucemie acută mieloblastică. Sursa: infocalan.com

Din 13 aprilie, Maria se află sub tratament chimioterapeutic cu citostatice. În seara zilei de 24 aprilie, medicii renumitei Clinici de oncologie San Matteo din Pavia – Italia, au așteptat-o pe Maria și pe tatăl ei, Florin Rujoi, la aeroport în Italia. Celebrul doctor specialist Zeca se va ocupa de Maria. Din nefericire, tratamentul Mariei, pe lângă costurile exorbitante pe care le implică, poate dura chiar mai mult de 12 luni. Se adaugă, mai mult ca sigur, costurile și riscurile operației de transplant de măduvă osoasă. În total, ar fi nevoie cam de 150.000 de Euro.

Tatăl ei a început să vândă bunurile mobile valoroase din gospodărie, automobil, utilaje agricole…

A adunat o sumă care-i va permite să treacă peste primele 2-3 luni în Italia. Vecinii și concetățenii săi din satele Chitid, Boșorod, Ocoliș, de lângă orașul Călan, au mers din poartă în poartă, adunând pentru Maria. Magazine și localuri din Călan au montat urne mobile pentru cei care doresc să contribuie cu cât de puțin pentru salvarea Mariei.

Cei care doresc să contribuie financiar pentru Maria Rujoi, o pot face în conturile

RO15RNCB0745145382480001 EURO cod SWIFT RNCBROBU deschis pe numele RUJOI FLORIN NICOLAE la BCR

RO73RNCB0745027038410001 RON deschis pe numele RIZA LUMINITA la BCR.

Riza Luminița este nașa de botez a Rebecăi, sora Mariei, o foarte bună prietenă de familie care este împuternicită de Florin Rujoi, tatăl Mariei, să-l ajute și să gestioneze alături de familie chestiunile financiare legate de tratamentul Mariei.

Sursa: InfoCălan