Evenimentul Zilei > Social > Admitere MAI 2022. Ce trebuie să știe candidații care vor să concureze pentru locurile scoase la concurs. Posturi disponibile în Poliție, Jandarmerie și Pompieri
Admitere MAI 2022. Ce trebuie să știe candidații care vor să concureze pentru locurile scoase la concurs. Posturi disponibile în Poliție, Jandarmerie și Pompieri

Admitere MAI 2022. Ce trebuie să știe candidații care vor să concureze pentru locurile scoase la concurs. Posturi disponibile în Poliție, Jandarmerie și Pompieri

De pe 7 martie s-au deschis înscrierile pentru admiterea la școala de poliție, de pompieri și de jandarmi, pentru sesiunea martie – mai 2022. Află de ce acte ai nevoie și ce criterii trebuie să îndeplinești.

Admiterea la școala de poliție, de pompieri și de jandarmi a început ieri, 7 martie. Concursul MAI se va țîne în cele șase unități de învățământ speciale pentru agenți de poliție, subofițeri și maiștri militari. 2.880 de locuri sunt în joc. Candidații trebuie să aleagă o singură școală.

Doritorii care se regăsesc în condițiile și criteriile impuse și care doresc să candideze pe unul din locurile disponibile pot depune cererea-tip de înscriere de pe 7 martie pe 18 martie.

Trebuie să specifici în cerere opțiunea aleasă: poliție, poliție de frontieră, jandarmerie, pompieri – și în funcție de domiciliul sau reședința înscris/ă pe cartea de identitate, exclusiv în format electronic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Cererea-tip de înscriere și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, trebuie completată de candidat în totalitate. Aceasta se va trimite și în format electronic.

Doritorul va beneficia de un cod unic de identificare, precum și centrul zonal la care este arondat; o scanează și o comunică, la adresa de e-mail indicată, candidaților. Este pusă la dispoziție doar o zi lucrătoare.

Admitere MAI 2022

Unitățile de recrutare vor afișa pe site-ul oficial adresa de e-mail la care participanții pot trimite cererile-tip de înscriere. În vederea constituirii dosarului de recrutare, actele se depun până pe 27 martie 2022.

Caz incredibil. Un candidat la școala de jandarmi, obligat să își facă nevoile în sticlă în faţa tuturor 
Sursa: arhiva EVZ

În dosarul de recrutare trebuie să existe documentele prevăzute în anexele nr. 2 și 3 la Ordinul MAI nr. 105/2020 privind examinarea medicală a candidaților la concursurile de admitere în unitățile de învățământ care formează personal pentru nevoile MAI, respectiv adeverința medicală eliberată de medicul de familie, precum și consimțământul informat.

Participanul va depune cererea de înscriere, copii ale documentelor de studii, ale actelor de identitate (inclusiv certificat naștere candidat, soț/soție, copii – dacă este cazul), ale documentelor de vechime în muncă (dacă este cazul), autobiografia și tabelul nominal cu rudele candidatului și soțul/soția candidatului, extras cazierul judiciar/certificat de cazier judiciar, adeverință medicală, copie permis auto.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: