Evenimentul ZileiInternationalAdministrația Trump lasă echipele lui Biden fără securitate cibernetică

Administrația Trump lasă echipele lui Biden fără securitate cibernetică

Administrația Trump lasă echipele lui Biden fără securitate cibernetică
Dosare sensibile pot deveni o țintă ideală pentru puterile străine, avertizează specialiștii în securitate.

Potrivit presei de peste ocean , echipa de tranziție a președintelui ales Joe Biden nu primește niciun ajutor din partea guvernului federal pentru securizarea comunicațiilor sale.

Acest lucru ar  putea-o transforma într-o țintă, dacă nu chiar ușoară, cel puțin evidentă pentru puterile străine care doresc să cunoască planurile următorului guvern american, cu consecințele pe care ni le putem imagina asupra securității țării sau a capacităților sale de negociere.

„Știind ce oameni ar putea fi numiți în diferite posture înainte ca aceste numiri să fie anunțate sau, mai important, care sunt pozițiile lor în problemele cheie, ar avea o valoare imensă pentru Moscova, Beijing, Teheran sau Phenian” , explică Dmitri Alperovich, expert în securitate cibernetică.

Deși o mare parte a dosarelor importante trebuie să fie tratate digital, din cauza regulilor impuse de pandemia Covid-19, Biden și colaboratorii său apropiați nu beneficiază de sprijinul autorităților federale responsabile pentru problemele de securitate cibernetică ale echipelor de tranziție. Administrația Trump nu a făcut nici un demers în acest sens, scrie Korii.

Susținută de divizia specializată a Departamentului pentru Securitate Internă și de serviciile de informații din țară, Administrația Serviciilor Generale (GSA) instalează de obicei infrastructura (site-uri, e-mailuri, canale de discuții etc.) dedicată administrației în curs de devenire cu un nume de domeniu în „ppt.com”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: