Fost adjunct la STS, condamnat cu executare. Decizia nu este definitivă

Fost adjunct la STS, condamnat cu executare. Decizia nu este definitivă Sursa foto: Arhiva EVZ

Generalul în rezervă STS Florin Mihalache a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare de Tribunalul București. Decizia nu este definitivă.

Generalul în rezervă Florin Mihalache a fost adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) în perioada 2001-2005. Acum, acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă în cazul generalului în rezervă STS

Fostul adjunct STS este condamnat pentru infracțiuni legate de trafic de influenţă, spălarea banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit deciziei instanţei, generalul în rezervă STS a primit 1 an şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influență. De asemenea, a primit 3 ani de închisoare pentru spălarea banilor și 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pedepsele au fost contopite şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat o condamnare de 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

condamnare închisoare

Florin Mihalache a fost trimis în judecată de DNA în mai 2022

Acesta ar fi cerut de la administratorul unei firme 75.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa. Fostul adjunct STS a lăsat să se înţeleagă că are o influență asupra unui alt om de afaceri. Administratorul firmei avea mai multe litigii comerciale cu acesta.

Astfel, în perioada august 2021 - ianuarie 2022, generalul STS a pretins de la administratorul societăţii comerciale (martor în cauză) un autoturism de lux.

Ulterior, fostul adjunct STS a solicitat contravaloarea acestuia, de 75.000 euro. Acesta a lăsat să se înțeleagă că are o influență asupra reprezentantului a două societăţi comerciale. Martorul avea mai multe litigii cu acesta.

Fostul general STS a promis că va rezolva mai multe litigii

Concret, arată anchetatorii, „intervenția" lui Florin Mihalache trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii. Acestea avea scopul de stinge litigiile aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti. De asemenea, prevedea şi achitarea de către una dintre societăţile reprezentate de omul de afaceri către societatea administratorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro:

„Pentru a disimula proveniența sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru „serviciile” sale, la data de 6 ianuarie, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut.

În contextul menţionat, la data de 12 ianuarie, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinşi. Cu această ocazie s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", menţionează procurorii.