Prezent în studioul Antenei 3, Sorin Minea a dezvăluit de ce nu se face vaccin împotriva pestei porcine și, mai ales, ce se întâmplă de fapt, dacă mâncăm carne infestată cu acest virus.

„Pesta porcină africană este, într-adevăr, cea mai gravă boală a animalelor pe care eu o știu. E considerată boală exotică. Are o mare caracteristică. Se ia de la un animal la altul în proporție de 100%. De ce nu se face vaccin? Virusul nu creează anticorpi. Necreând anticorpi, nu se poate vaccin fiindcă vaccinul se bazează pe anticorpi. Sacrificarea- altă șansă nu există”, a declarat medicul. 

Minea a explicat ce se întâmplă cu virusul pestei porcine și cum acționează el asupra animalelelor din România.

„Virusul pestei porcine nu are nicio legătură cu omul, nu se întâmplă absolut nimic. Dacă ar fi fost carnea periculoasă, o mânca cineva? Știți care e beleaua cea mare? Nu există tratament. Singurul tratament e sacrificarea animalelor”, a spus medicul veterinar

Sorin Minea a explicat că dacă oamenii mănâncă carene de porc infestată nu vor păți nimic. Expertul a încheiat însă într-o notă destul de dramatică: 

„Dacă un cetățean mănâncă carne de porc infestat nu se întâmplă absolut nimic. Porcii sunt arși și nu procesați pentru că procesarea porcului cu temperaturi inferioare, de obicei se recomandă numai în conservă. Orice transport al alimentului care conține virusul pestei porcine duce virusul mai departe. Asta înseamnă că vor muri toți porcii din România”, a mai spus Sorin Minea.