Adevărul despre exilul lui Nicu Ceaușescu la Sibiu

Adevărul despre exilul lui Nicu Ceaușescu la Sibiu Nicu Ceaușescu și transferul lui Gheorghe Hagi la Sportul Studențesc. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Continuăm să publicăm spusele colonelului în retragere Adrian Eugen Cristea, directorul adjunct al Direcției de Securitate și Gardă Prezidențală din anii 1980, despre viața nevăzută a familiei Ceaușescu.

Problema cu Nicu Ceaușescu nu era viața lui de desfrâu care a generat atâtea legende ci faptul că nu credea în comunismul tatălui său dovedind că idealurile nu se transmit genetic.

Cel care le asigura paza susține că mezinul practic nu credea o iotă în comunismul propovăduit de părintele său.

A.E.C.: Nicu era un tip destul de isteţ, destul de deștept pentru ca să poată să facă față, iar în ce privește pregătirea politică doi bani nu dădea pe ea. Poate că vă surprinde prin aceasta.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Sibiu s-au întâmplat alte lucruri cu el. Acolo a trebuit ca să răspundă direct pe niște lucruri și el a fost destul de isteț ca să-și dea seama ce trebuie să facă un om pus într-o funcție de conducere într-un anumit teritoriu pentru ca populația să poată să-l accepte.

Politica relativ liberală instituită pe plan local de către Nicu Ceaușescu făcând ca Sibiul să devină o oază a aprovizionării într-o Românie în care nu se găsea nimic a fost mult timp interpretată ca o dizidență a năbădăiosului mezin.

Colonelul Cristea susține că de fapt totul era un plan al familiei de a netezi drumul fiului către tron.

A.E.C.: În felul acesta el reușea să aibă o piață mai bine aprovizionată decât în alte județe. Era o migrare care se producea peste tot și oamenii știau că erau multe județe care se aprovizionau de la Sibiu și din județul Sibiu pentru că aici aveau o serie întreagă de produse.

Atunci se pune întrebarea dacă populația era mulțumită. Sigur că da dacă ar fi făcut fiecare secretar la fel.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric