Managementul spitalelor, inclusiv al celor din Bucureşti, în proporție de 80%, nu corespunde, consideră ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.
„Repetam de multe ori în primele luni de pandemie că 80% din managementele spitalelor nu corespund, menţin aceeaşi opinie şi o adaptez şi Bucureştiului. Cred că o patologie, o pandemie, un moment destul de greu, medical vorbind, dar trebuie să ne schimbe şi o optică. (...)
Speranţa este ca în opt-zece luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate. Aţi putut vedea că orice lege am încercat să o trimitem în Parlament a ieşit pe cealaltă parte complet modificată şi contestată tot de cei care au modificat-o”, a spus Tătaru, la o dezbatere pe teme din domeniul sănătăţii organizată de PNL Bucureşti.
Câți copii au fost victimele COVID-19. Tătaru dă cărțile pe față. E grav!
Verdictul specialiștilor. Când va scădea numărul de Covid-19 în România? E grav!
Nelu Tătaru, bomba momentului. Ce se întâmplă după redeschiderea școlilor?
El a spus că ar trebui să crească atenţia asupra medicinei de familie. „Trebuie să reaşezăm acea colaborare, să nu spunem prietenie, a pacientului cu medicul de familie”, a spus Tătaru.
Nelu Tătaru a afirmat că a observat o „demotivare” a Direcţiilor de sănătate publică.
„Trecând de la spitale, am putem vedea şi DSP-uri care ţin de Ministerul Sănătăţii, o demotivare şi o scădere a atribuţiilor, ajungând ca un DSP să fie cel care dă un aviz sau face un control tematic. (...) Păstrarea unei coordonări la nivelul MS asupra unităţilor medicale rămâne esenţial”, a mai spus ministrul.
Rețeta lui Nelu Tătaru pentru evitarea exploziei de COVID 19 după începerea școlilor
Doar 4% din populația țării a dezvoltat anticorpi la Covid 19. Cum stau celelalte state UE
Nelu Tătaru, avertisment dur: „Vom trece de 2000 de cazuri pe zi”
Declarațiile ministrului vin în contextul în care Institutul Național de Sănătate Publică a transmis un raport detaliat privind evoluția pandemiei de COVID-19 în România. Potrivit datelor INSP, Capitala și alte 6 județe au o rată ridicată de vulnerabilitate privind infecțiile cu coronavirus. Rata de pozitivare a testelor pentru coronavirus este de 5% la nivel național. Graficele mai arată un grad de ocupare de aproximativ 55% a paturilor destinate pacienților COVID.
În săptămâna 31 august – 6 septembrie, 34.4% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Bacău, Iași, Bihor si Prahova. În 8 județe si în Municipiul București se înregistrează o rata de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. De asemenea, se înregistrează un trend ascendent al infecțiilor cu coronavirus în 13 județe.