Adevărul despre carbohidrați

Adevărul despre carbohidrați

Când reduci aportul de carbohidrați, primul lucru pe care îl observi este cât de repede pierzi din kilograme. Specialiștii spun că nu pierzi din grăsimea corpolară, ci apă.

Carbohidrații sunt principala sursă de energie pentru creier, spun nutriționiștii. Când consumul de carbohidrați este redus și chiar lipsește, apar numeroase probleme cu care te poți confrunta: respirația urât mirositoare, gură uscată, oboseală, slăbiciune, amețeală, insomnie, greață. Practic, te simți ca și cum ai avea gripă.

Tipul de cereale pe care hotărești să nu-l consumi poate face o mare diferență. Potrivit unui studiu publicat în 2014, carbohidrații rafinați măresc nivelul de acid palmitoleic, ce crește riscul de boli de inimă și de diabet zaharat de tip 2. Potrivit Asociației Americane a Inimii, cerealele integrale scad colesterolul „rău“, reducând riscurile apariției bolilor de inimă, accidentului vascular cerebral, obezității și diabetului de tip 2.

Cerealele integrale sunt o mare sursă de fier, magneziu și vitamine din complexul B, toate având un rol important în menținerea nivelului de energie. În plus, din moment ce carbohidrații sunt combustibilul preferat al organismului, toate celulele își încetinesc funcțiile, lucru ce duce la apariția multor probleme de sănătate.

Ne puteți urmări și pe Google News