Un nou scandal de corupție vizează oficiali ai FIFA. Este vorba despre votul în urma căruia s-au decis țările care vor găzdui Mondialele din 2018 și 2022. Dacă în privința Qatarului amănuntele ieșiseră la iveală, și era vorba despre influența pe care fostul președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, a avut-o asupra ex-președintelui UEFA, Michel Platini, căruia i-a transmis că învingătoarea pentru 2022 trebuie să fie Qatar, acum au fost relevate și alte fapte.

Este vizată Rusia, acolo unde s-a desfășurat CM din 2018. Omul-cheie a fost Jack Warner, fost vicepreședinte FIFA. Deși el le promisese englezilor că-i va susține pentru a organiza prestigioasa competiție, el s-a răzgândit.

Warner era și președinte al Federației de Fotbal din Trinidad-Tobago, și președinte al CONCACAF. El era foarte influent asupra celorlalți votanți. Cu o lună înaintea votului din 2010, el s-a răzgândit, conform thetimes.co.uk.

Pe 26 octombrie 2010, Warner a fost la Moscova, acolo unde s-a întâlnit cu președintele Vladimir Putin. Apoi, din noiembrie până în aprilie 2011, într-un cont al lui Warner s-au făcut 24 de plăți. 10 companii dintr-un paradis fiscal au virat 5 milioane de dolari.

În 2011, Werner a fost demis din toate funcțiile pe care le deținea. El încearcă acum să nu fie extrădat în SUA, pentru a fi judecat.